Formula 1’de yılın haberi: Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’de

F1 takımı Ferrari, Lewis Hamilton’ı kadrosuna kattı. 7 kez dünya şampiyonu İngiliz pilotla her konuda anlaşan İtalyanlar, Hamilton’a 2025 sezonunda kırmızı tulumu giydirecek.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Lewis Hamilton 2025'ten itibaren Ferrari'de.

Formula 1’de 2024 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala dev bir transfer gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde Charles Leclerc’le kontrat uzatan Ferrari, gelecek sezon Monakolunun yanına Lewis Hamilton’ı ekleyecek. 2025 Sezonu başından itibaren kırmızı tulumu giymeye başlayacak İngiliz pilot, kendini tarihin en fazla şampiyon olan pilotu yapacak sekizinci zaferi Ferrari’de kovalayacak. Söz konusu haber önce İtalyan medyası tarafından ortaya atıldı, daha sonra İngiliz kaynaklar Sky Sports ve BBC de haberi doğruladı. En son Ferrari’nin resmi hesabından Hamilton açıklandı.

Görüşmeler bir ay önce başlamış

Formula 2 kariyerinde şimdiki Ferrari takım patronu Fred Vasseur’le çalışan Hamilton, İsviçreli patronla görüşmelere geçen ay başlamış. Bir aylık süre içinde toplam beş kez görüşen ikili her konuda anlaşma sağlamış gözüküyor. Gelen haberlere göre söz konusu görüşmelerden birinde Charles Leclerc de yer almış. Ferari’nin resmi açıklamasında “Lewis Hamilton’ın 2025 yılında uzun süreli sözleşmeyle takımımıza katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” denildi.

Ferrari’den Sainz’a veda

 Ferrari tarafından Carlos Sainz’a yeni kontrat önerilmediği  belirtiliyor. Buna göre Ferrari’de kontratının son yılını tamamlayacak olan Sainz, yıl sonunda koltuğunu İngiliz pilot Hamilton’aa devredecek. Sainz için gelecek adına en kuvvetli adaylar Mercedes, Audi ve Aston Martin olarak gözüküyor.

Formula 1'de '75' için geri sayım başladı! Türkiye'ye yine hasret düştüFormula 1’de ’75’ için geri sayım başladı! Türkiye’ye yine hasret düştü

Ferrari kesenin ağzını açacak

2025’te Hamilton’ı sürücü kadrosuna dahil edecek Ferrari bu flaş transferle kesenin ağzını açmak zorunda kalacak. Hamilton, geçtiğimiz günlerde yapılan habere göre bu sezon 55 milyon dolar kazanacak. Red Bull’dan Max Verstappen’le beraber en fazla maaş alan iki pilottan biri olacak İngiliz’i Ferrari’de takım arkadaşı olacağı Charles Leclerc takip edecek. Geçtiğimiz günlerde Ferrari’yle yeni sözleşme imzalayan Leclerc 2026’ya kadar yılda 30 milyon dolar kazanacak.

Dolayısıyla Hamilton’ın Ferrari’ye geçtiği senaryoda iki pilotun toplam maaşının tüm takımların ödedikleri maaş bareminin üzerine çıkacağını öngörmek zor değil. Öyle ki Red Bull, Sergio Perez’e 10 milyon dolar ödüyor. Dolayısıyla iki pilotun maaşı 65 milyon dolar bandında izliyor. Şayet Hamilton’a 35 milyon dolar ve üzeri maaş verilirse 2025 sezonunda Ferrari’nin kasasından pilot maaşı için 65 milyon doların üzerinde para çıkacak.

Ferrari ve Charles Leclerc nikah tazelediFerrari ve Charles Leclerc nikah tazeledi

Hamilton, çıkış maddesini Ferrari için kullandı

2013’ten beri yarıştığı Mercedes’le altı kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Hamilton’ın Alman takımıyla 2026 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyordu. Kontratında sezon başı tek taraflı çıkış maddesi bulunan İngiliz pilot, bu hakkını kullanarak Ferrari’ye katılacak. 2013 yılında da benzer bir süreçte Mclaren’dan ayrılıp Mercedes’in yolunu tutan Hamilton, gümüş oklarda kazandığı başarılarla tarihin istatistiksel açıdan en başarılı pilotu unvanına erişmişti.

Mercedes’in düşüşü transfere sebep oldu

2021’de Max Verstappen’e karşı şampiyonluğu son turda kaybeden Hamilton, sekizinci kez kupaya uzanıp Michael Schumacher’in rekorunu kırmaktan olmuştu. 2022’de yepyeni regülasyonlarla girilen Formula 1 sezonunda Mercedes, kazanabilecek düzeyde bir otomobil üretemeyince Hamilton’la takımın arası açılmıştı. 2026 yılında tekrar büyük kural değişikliklerinin yaşanacağı F1 gridinde arabaların sıralamasının yeniden değişmesi bekleniyor. Yeni regülasyon döneminde kariyerinin son yıllarını geçirecek olan Hamilton, İtalyan mühendislerin üreteceği 2026 otomobiline güvenip attığı imzayla şampiyonluk kovalamayı hedefliyor.

Bıktık senden Verstappen, bu eziyet ne zaman bitecek?Bıktık senden Verstappen, bu eziyet ne zaman bitecek?

Hamilton etkisi hisselere yansıdı

Gelen bilgilere göre Lewis Hamilton-Ferrari haberlerinin çıkmasının ardından İtalyan otomotiv devinin hisselerinde yaklaşık yüzde 6’lık bir artış yaşandı. Bu artış hemen hemen 4 milyar dolarlık bir yükselme anlamına geliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.