Formula 1’e yeni takım: Audi CEO’sundan iddialı açıklama

Alman otomotiv devi Audi’nin 2026’da Formula 1’e gireceği biliniyor. CEO Adam Baker, aralarında rakip mühendislerinin de bulunduğu 50 personelle şimdiden anlaştıklarını açıkladı.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Audi Ceo'sundan iddialı açıklama!

Formula 1, bilhassa Drive to Survive’ın da etkisiyle hem takipçi kitlesini hem de izleyici kitlesini katladı. Son yıllardaki pazarlama stratejisi sporu hem daha ulaşılabilir kıldı hem de hayran kitlesinin favorisi haline getirdi. Motor sporlarına olan bakış açısına da olumlu etkisi olan spordaki figürler, aktörler ve markalar zamanla birer fenomen haline gelmeye başladı.

Massa 2008 şampiyonluğunu istiyor!Massa 2008 şampiyonluğunu istiyor!

Özellikle 2021 sezonundaki tarihi Max Verstappen – Lewis Hamilton çekişmesi sporun seyir zevkini adeta arşa çıkardı. Bu noktada yapılan yatırımlar da farklı boyutlara ulaştı. Formula 1’de takımların ve markaların sirkülasyonu veya isim değişiklikleri alışılmış bir durum. Ancak değişen ve her sene gelişen spora bilindik markaların adım atması son bir iki yılda gündemi çokça meşgul ediyor. Bu markalardan biri de Alman otomotiv devi Audi. Audi’nin 2026’da spora resmi olarak adım atacağı bilinen bir gerçek. Ancak markanın CEO’su Adam Baker’ın son açıklamaları bu atılacak adımın yüksek perdeden olacağını düşündüren açıklamalarda bulundu.

“50 personelle anlaştık”

PlanetF1’e konuşan CEO Adam Baker, “İşe alım sürecinde Audi’nin Neuburg’daki Formula 1 projesini anlamak gerekiyor. Bu, önemli bir dönüşüm projesi. Bu, Audi Sport bünyesinden 200 kalifiye çalışanın Formula 1 tarafına transferi anlamına geliyor. Dolayısıyla hızlanma aşaması için büyük bir destek almış oluyoruz” dedi.

Audi, Formula 1’e girdiği andan itibaren merkezi İngiltere’de olmayan nadir takımlardan biri olacak. Zira şu an organizasyonda bulunan 10 takımdan yalnızca Ferrari, AlphaTauri ve AlfaRomeo/Sauber’in merkezleri İngiltere dışında yer alıyor. Almanya’nın otomotiv alanında gelişmiş bölgesi Neuburg’da bulunan Audi merkezinin coğrafi konumuyla alakalı konuşan Baker, “Şu an içinde bulunduğumuz bölgede Audi’ye veya üreticilere destek veren ve otomotiv sektöründe bir yere gelmiş binlerce çalışan var. Fakat 2026’da rekabetçi olabilmek adına öğrenme sürecimizi hızlandırmak istiyoruz, işe alım sürecimiz de buna göre şekilleniyor” dedi.
Baker, coğrafi olarak avantajlı ve işinin ehli insanların aralarında bulunduklarını belirtse de hedefleri doğrultusunda garantici olduklarını vurguladı ve “Şu ana kadar 50 tane teknik uzmanla bizimle burada çalışmaları için anlaşma imzaladık. Aralarında rakiplerimizde çalışanlar da var” diye konuştu.

Avustralya'da kaza yapan yapana! Verstappen'in zaferiAvustralya’da kaza yapan yapana! Verstappen’in zaferi

Audi’nin gelişiyle beraber Formula 1’de bambaşka ve yeni bir sayfanın açılacağı kesin. Bu denli iddialı olma amacıyla organizasyona katılacak bir markanın yaratacağı etkinin boyutunu zaman gösterecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.