Monaco’da pole pozisyon Verstappen’in

Formula 1 Monaco GP’sinde sıralama turları gerçekleştirildi. Şampiyona lideri Max Verstappen ilk sırayı alırken onu Fernando Alonso ve Charles Leclerc takip etti.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Monako'da ilk sıra Verstappen'in ikinci sıra Alonso'nun.

Formula 1’de sezonun 6. yarışı Monaco’da koşulacak. Bugün 16.00’daki yarış öncesi sıralama turlarında pole pozisyonu, Red Bull’un uçan Hollandalısı Max Verstappen’in oldu. Verstappen’i takip eden isimler Aston Martin’in İspanyol pilotu Fernando Alonso ve Alpine’ın İspanyol pilotu Esteban Ocon oldular.

Max Verstappen’in Meksikalı takım arkadaşı Sergio Perez henüz ilk bölümünde bariyerlere girdi ve bugünkü yarışa 20. sıradan başlamak durumunda kaldı. İlk iki bölümde Perez dışında göze çarpan bir sürpriz olmadı. Son bölümde önce Fernando Alonso yaptığı dereceyle en hızlı zamanı eline geçirdi. Ancak Max, son anda en hızlı turu attı ve pole pozisyonunu rakiplerine kaptırmadı. İkinci sırayı Aston Martin’den Alonso aldı. Üçüncü sırayı Monakolu Charles Leclerc almıştı ancak Leclerc, turların bitimi sonrası McLaren’den Lando Norris’i engellediği şüphesiyle inceleme altına alındı. İnceleme sonucu Ferrari pilotun 3 sıra grid cezası verildi. Bu sonuçla Leclerc 6. sıraya düşerken Ocon 3, Carlos Sainz 4 ve Lewis Hamilton 5. sıraya yükseldi.

Lewis Hamilton, Ferrari'ye kırmızı ışık yaktıLewis Hamilton, Ferrari’ye kırmızı ışık yaktı

Sıralama turlarının ardından açıklamalarda bulunan şampiyona lideri, “Tabii ki burada ilk kez pole aldığım için çok mutluyum. Yarış hızı olarak araç beni tatmin ediyor, sadece temiz ve sakin bir sürüş gerekiyor” şeklinde konuştu.

2022’de Sergio Perez’in kazandığı Monaco GP’sini Verstappen kariyerinde bir kez, 2021’de kazandı. Pistte en fazla zaferi bulunan faal isim 3 kezle Lewis Hamilton. Fernando Alonso’nun ise 2006 ve 2007 olmak üzere iki Monaco GP zaferi var. Bu efsanevi pistte en fazla yarış kazanan isimse 6 kezle tarihin en iyi pilotlarından biri olan Ayrton Senna. Monaco GP, bugün saat 16.00’da koşulacak ve sezonun ikinci cadde pisti yarışı olacak.

Honda Formula 1’e dönüyorHonda Formula 1’e dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.