Monaco’da zafer Verstappen’in

Fromula 1’de şampiyona lideri Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı Monaco GP’sini kazandı ve zirvedeki yerini pekiştirdi.  

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Monaco'da zafer Verstappen'in

Formula 1’de sezonun altıncı yarışı Monaco’da koşuldu. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Max Verstappen, yağışın da etkili olduğu pistte üstünlüğünü yitirmeden zafere uzandı.

Yarış tabiri caizse olaysız başladı. Lastiği patlayan Lance Stroll başlangıcın tek kaybedeni olarak dikkat çekti. Mücadele genel olarak stabil ilerlerken aksiyonun arttığı nokta 51. turda başlayan yağmurla oldu. Yağışla beraber spin atan Ferrari’den Carlos Sainz, gözle görünür şekilde yerini kaybeden tek isimdi.

Lewis Hamilton, Ferrari'ye kırmızı ışık yaktıLewis Hamilton, Ferrari’ye kırmızı ışık yaktı

Yarış, başladığı gibi bitti ve Max Verstappen zirvedeki yerini pekiştirerek Monaco’da zafere uzandı. İkinci sıra Fernando Alonso’nun, üçüncü sıra Sebastian Ocon’un oldu. Lewis Hamilton 4, George Russell ise 5. sırada yer aldı. Sıralama turlarında yaşadığı şanssızlıkla yarışa son sırada başlayan Sergio Perez 17. sıraya yükselebildi ve puansız kaldı.

Bu sonuçla beraber Max Verstappen Sürücüler Klasmanı’nda puanını 144 yaptı. Sergio Perez 105 puanda kaldı. Fernando Alonso ise 93 puana geldi. Red Bull, Markalar Klasmanı’nda 249 puana ulaştı ve en yakın rakibi Aston Martin’le farkı 129’a çıkardı.

Honda Formula 1’e dönüyorHonda Formula 1’e dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.