Toto Wolff: Fred mesajlarıma dönmediğinde bir şeyler olduğunu anladım

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton'ın transferiyle alakalı konuda Ferrari patronu Fred Vasseur'ün mesajlarına cevap vermemesiyle bir şeylerin yaşandığını fark ettiğini açıkladı.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Toto Wolff, Hamilton'ın gidişini Fred Vasseur'le iletişimleri koptuğunda anlamış.

Formula 1’de sezon öncesi dönemin en sansasyonel olayı kuşkusuz Lewis Hamilton’ın Mercedes’le kontratındaki çıkış opsiyonunu kullanıp Ferrari’ye katılacağını açıklaması oldu. Bahreyn’de düzenlenen sezon öncesindeki testlerde Mercedes takım patronu Toto Wolff’e konu hakkında pek çok soru yöneltildi.

Toto için de sürpriz olmuş

Spor kamuoyuna bomba gibi düşen bu haber tüm F1 severleri olduğu kadar Toto Wolff’ü de şaşırtmış. Sezon öncesi Hamilton’la yaptıkları bir kahvaltının öncesinde bu transfere dair birkaç dedikodu duysa da doğruluğuna inanmayan Wolff, Hamilton’ın kararını evinde otururken öğrenmiş. Hamilton’ın Mercedes’in bu sezon kullanacağı W15’i dahi denemeden bu kararı aldığını belirten Wolff şöyle dedi:

“Bence Ferrari’ye katılma kararını kış döneminde aldı. Bunu kendine saklamanın ve belki de daha sonraki bir aşamada karar vermenin faydaları oldu. Ama eğer kararınızı verdiyseniz ve yeni bir yolculuğa yelken açtıysanız da sorun yok.”

‘Fred mesajıma dönmedi’

Ferrari patronu Fred Vasseur’ün mesajlarına dönmediğini, bu esnada bir şeylerden şüphelenmeye başladığını belirten Wolff “Fred’e iki gün önce WhatsApp mesajı gönderdiğimde cevap vermedi, bu yüzden sanırım biliyordum. Ama sonra, hayır, Fred söylemedi, önce Lewis’in söylemek istediğini hissetti” dedi.

‘Fred’le olan dostluğumuzu etkilemez’

Vasseur’le geçmişten gelen dostluklarına da değinen Wolff “Uzun zamandan beri arkadaşız ve aynı şekilde pistlerde de rakip olduğumuzu biliyoruz. Gerekçeyi anlıyorum. Açıkçası böyle iyi bir ilişkide bununla nasıl başa çıkılacağını bilmek her zaman kolay değil, ancak bunun Fred ile olan ilişkim üzerinde hiçbir etkisi veya yansıması yok” diye konuştu.

Lewis Hamilton 11 yıl boyunca yarıştığı Mercedes’te altı kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Kariyerinde toplam 103 yarış galibiyeti olan İngiliz pilot bu zaferlerin 82’sine Gümüş Ok’un kokpitinde otururken ulaştı. Çocukluk hayalinin Ferrari olduğunu belirten Hamilton 2025 sezonundan itibaren Şahlanan At’ı eski günlerine döndürmek için direksiyon sallayacak.

Şampiyonlar 'kırmızı' sever... Lewis Hamilton'ı ne bekliyor?Şampiyonlar ‘kırmızı’ sever… Lewis Hamilton’ı ne bekliyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.