Lewis Hamilton’ın son Mercedes’i görücüye çıktı

Mercedes Formula 1'in 2024 sezonunda piste süreceği aracının üstündeki perdeyi kaldırdı. Lewis Hamilton'ın kokpitine oturacağı son Gümüş Ok olacak olan W15 siyah ve gümüş renklerden harmanlanmış tasarımıyla dikkat çekti.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
W15 adı verilen otomobilin tanıtımı Silverstone'da yapıldı.

Formula 1’de son iki sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren Alman takımı yeni sezonda kullanacağı W15’i İngiltere’de tanıttı. İki yıldır kullanılan ‘zero sidepod’ tasarım çizgisinden vazgeçilen yeni otomobil Lewis Hamilton’ın Ferrari’ye katılmadan önce direksiyon başına oturacağı son Mercedes olacak.

Geçen sezon takıma dönen teknik şef James Allison’ın çiziminden çıkan W15 son iki yılın en dominant otomobili RedBull’a olukça yakın tasarım çizgisiyle dikkat çekti. Son yıllarda gümüş ve siyah renkler arasında sezondan sezona değişim geçiren Mercedes’in 2024’te iki rengi birden neredeyse eşit oranda kullanması da bir ilk oldu.

Yeni motto ‘tamamen değişim’

Mercedes daha önce de sinyallerini verdiği üzere aracın tasarım anlayışına büyük bir reset attı. Lansmanda mühendislerin de aktardığına göre yeni Gümüş Ok, son iki yıldır üzerinde çalışılıp verim alınamayan konseptten tamamen farklılaşmış bir otomobil olarak piste çıkacak. Şasiden ağırlık dağılımına, kokpit konumundan sidepod tasarımına tamamen yeni bir fikirle tasarlanan W15’in pistte ne kadar rekabetçi olacağı büyük merak konusu.

McLaren da aracını tanıttı

Formula 1’de sekiz kez üreticiler, 12 defa da pilotlar şampiyonu çıkaran McLaren da 2024’te piste süreceği otomobilini tanıttı. MCL38 adı verilen araç papaya turuncusu rengini korumayı sürdürdü. İngiliz takımı tanıtımı yapmak için sosyal medya kanallarını tercih etti.

Ferrari'nin 2024 F1 aracı görücüye çıktıFerrari’nin 2024 F1 aracı görücüye çıktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.