‘Tatsız’ Schumacher söyleşisinde başı yanan editör oldu

Medya grubu Funke, 2013'ten beri komada olan Formula 1 efsanesi Michael Schumacher ile yapay zeka kullanarak gerçek olmayan bir söyleşi yapan Die Aktuelle editörünü işten çıkardığını açıkladı.

Dünya 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Michael Schumacher ve eşi Corinna Schumacher.

Alman Die Aktuelle dergisinin başeditörü Anne Hoffman, 2013 yılında Fransa’nın Alp Dağları’nda geçirdiği kayak kazasının ardından komaya giren Formula 1 efsanesi Michael Schumacher ile yapay zeka aracılığıyla gerçek olmayan bir söyleşinin yayımlanması üzerine eleştiri toplarının hedefine oturdu. Dergi bu söyleşinin sunumunu, ‘İnsanı kandırabilecek kadar gerçekçi cevaplar’ ifadeleriyle yaptı.

Söyleşinin içerisinde Schumacher’in kazadan bu yana aile yaşamı ve sağlık durumu ile ilgili ifadelere de yer verildi. Efsanevi pilot kazadan beri toplum önüne çıkmadı ve sağlık durumu hakkında da çok az şey biliniyor. Paylaşılan raporlar Schumacher’in hafıza, hareket ve konuşma problemleri yaşadığını ve Cenevre yakınlarındaki evinde bakımının yapıldığına işaret ediyor.

Eşi Corinna Schumacher, 2021 yılında bir Netflix belgeselinde yaptığı açıklamada, “Mahrem mahremdir. Michael hep bizi korudu, şimdi de biz Michael’ı koruyoruz” dedi. Kazadan beri 54 yaşındaki Schumacher’in mahremiyetini korumaya özen gösteren ailesi, dergiye dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

Medya grubu Funke’nin yöneticisi Bianca Pohlmann, dün aileden özür diledi. Yazının ‘tatsız’ ve ‘yanıltıcı’ olduğunu belirten Schumacher, gazetecilik standartlarına uymayan bu yazının hiç yayımlanmaması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda 2009’dan bu yana Die Aktuelle’in başeditörü olan Anne Hoffman’ın işten çıkarıldığı bildirildi.

Michael Schumacher'i yapay zekayla konuşturan derginin başı dertteMichael Schumacher’i yapay zekayla konuşturan derginin başı dertte

7 kez şampiyon olan Schumacher, Lewis Hamilton ile birlikte en iyiler arasında gösteriliyor. Alman pilot, 91 Grand Prix zaferi ile Hamilton’un 103 zaferinden sonra ikinci sırada yer alıyor. Öte yandan oğlu Mick de bir Formula 1 pilotu ve şu anda Mercedes’te yedek pilot olarak görev yapıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.