Zayn Sofuoğlu beş yaşında şampiyon! Hedef Formula 1

Beş yaşındaki Zayn Sofuoğlu, kariyerinin ilk şampiyonluğunu özel izinle yarıştığı ve kendinden büyükleri geçtiği Körfez Yarış Pisti'nde kazandı. Araç kullanmasını izin verdiği için eleştirilen baba Kenan Sofuoğlu ise hedeflerini açıkladı: Formula 1.

Spor 24 Nisan 2024
Beş yaşındaki Zayn Sofuoğlu, ilk yarışında ilk şampiyonluğunu kazandı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu’nun oğlu Zayn’a çok küçük yaşlarda motosiklet ve araba sürdürmesi ve bunları sosyal medyada yayınlamasına birçok kesim tarafından tepki gösterildi.

Yaşına rağmen neredeyse bütün motorlu araçları kullanan oğlunu tehlikeye attığı iddia edilen Kenan Sofuoğlu kendini şöyle savunuyordu: “Bana haksızlık ediyorlar, bilseler kendilerinden utanırlar. Hayat 2-3 dakikalık bir videodan ibaret değil. Ben o videoları çekerken tüm önlemleri alıyorum. Normal hayatta trafikte başımıza bir şey gelme olasılığı çok daha yüksek. Zayn çok güven veren bir çocuk değil. Onu hep kontrol etmem lazım. Yakında arabaların anahtarlarını saklayacağım. Çünkü kullanamadığı motorlu taşıt yok. Bıraksan buradan Avrupa’ya kendi gider, o yüzden bunu biraz zapt etmemiz lazım. Arabayı garajdan alır, şarjdan çıkarır. Desem ki ‘Zayn, al şu anahtarı markete git gel’, gider gelir.”

Zayn’ın araba sürme görüntüleri tepki çekmişti.

Beş yaşına geçen hafta giren Zayn Sofuoğlu da kariyerinde beş kez Dünya Supersport şampiyonluğu yaşayan babasının yüzünü kara çıkarmadı. Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı’ndan ‘Türkiye’nin en genç karting pilotu’ unvanını alan Zayn Sofuoğlu, ilk birinciliğini, MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası’nın TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde 19-21 Nisan’da yapılan 1. ayak yarışlarında ‘micro’ kategoride elde etti. Zayn Sofuoğlu, motosiklet ve otomobil kullanabildiğini belirterek “Ben birinci olacağım” dedi.

Formula 1'in sesi Serhan Acar: Bir anda telefonuma arama yağmaya başladı!Formula 1’in sesi Serhan Acar: Bir anda telefonuma arama yağmaya başladı!

Micro karting yarışlarında yaş sınırı 6-9 arasında. Beş yaşındaki Zayn özel izinle pistteydi. Körfez Pisti’ne ilk kez 30 yıl önce geldiğini anlatan Kenan Sofuoğlu, “Defalarca gelmeme rağmen bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Baba olarak bir çocuğu yarıştırmak zormuş. Bir de tecrübeli olduğunuz zaman daha zor. Birçok şeyi biliyorsunuz, olabilecekleri tahmin ediyorsunuz” diye konuştu. Sofuoğlu, Zayn’ın ilk yarışmasında zorlandığını ve ikinci olduğunu, ikinci günde ise iki birincilikle kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde ettiğini söyledi. Kenan Sofuoğlu, Zayn’ın karting yarışlarında ilk podyumuna birinci olarak çıkmasının güzel bir anı olacağını belirtti.

Kenan Sofuoğlu, oğlunun yarışabilmesi için özel izin aldıklarını söyledi.

Sofuoğlu, geçen hafta beş yaşına giren oğlunun şampiyonadaki en küçük yarışçı olduğu için federasyondan özel izin aldıklarını anlatarak, “İzni alabilmek için ‘hızlı’ olduğunu söyledik ve federasyon, gerçekten de en hızlısı olduğunu gördü. Şampiyonada da bunu kanıtladı ve zafer onun oldu” diye konuştu. Yetiştirdiği sporcuların başarılarıyla gurur duyduğunu dile getiren Sofuoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Motosiklette yani iki tekerde dünyaya Türkler olarak kendimizi kanıtladık. Hayalim Formula 1 sporcusu yetiştirmekti. Bu oğluma nasip olur mu, bilmiyorum. Zayn çok meraklı, çok çalışıyoruz. Çalıştıklarımızın karşılığını da daha ilk yarışımızda aldık. En küçük olmasına, büyük çocuklarla karşılaşmasına rağmen Zayn podyumda birinciliğe çıktı. Küçük fiziğiyle o arabayı nasıl zapt ettiğine ben de çok hayret ediyorum. İnşallah devamı gelir, inşallah güzel bir yolumuz olur.”

Kenan Sofuoğlu’nu Zayn’ı Formula 1’de şampiyon olmasi için yetiştirmek istediğini belirtiyor.

Kenan Sofuoğlu, oğlunun başarılı olacağına inandığı ve bu amaçla BOM Karting Takımı’nı seçtiklerini kaydetti. Sofuoğlu, geçen yıl antrenmanları izlediğinde en iyi takım olduğunu düşündüğü BOM Karting ekibine “Zayn ile yarışmak ister misiniz?” şeklinde teklifte bulunduğunu, onların da “Seve seve” dediklerini ve anlaşmaya vardıklarını söyledi. Zayn’ın yaşının küçüklüğünden ötürü yaşadıkları sıkıntı nedeniyle son bir aya kadar federasyonun onayını beklediklerini aktaran Sofuoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi: “Denemeler yapıldı. Denemeler başarılı geçince de onay çıktı ve sadece birkaç gün önce Zayn beş yaşına girdiğinde ilk sözleşmesini imzaladı. Hedefim F1 sporcusu yetiştirmek değil, hedefim F1 şampiyonu yetiştirmek. Bu motosiklette de böyleydi. Toprak’ı yetiştirirken hep onun şampiyon olmasını hayal ediyorduk. Orada hayalimize ulaştık. Sırada F1 var, Allah nasip ederse F1 şampiyonu yetiştirmek istiyoruz. Zayn olur olmaz, bunu bize zaman gösterir. Biz sadece çalışıyoruz.”

Formula 1'in sahibi Liberty Media, Moto GP'yi de aldıFormula 1’in sahibi Liberty Media, Moto GP’yi de aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.