FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem hakkında soruşturma başlatıldı

FIA'nın başında bulunan Mohammed Ben Sulayem 2023 Suudi Arabistan Grand Prix'inde Fernando Alonso'ya verilen cezaya müdahale ettiği iddiasıyla soruşturuluyor.

Spor 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
F1 evreninde bir soruşturma da FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem'e açıldı.

Formula 1 dünyasında kaos durulmuyor. Lewis Hamilton’ın Ferrari’ye ani transferinin şoku henüz atlatılmadan Red Bull patronu Christian Horner hakkında taciz iddiaları ortaya çıkmıştı. Horner’ın dosyası henüz tam kapanmadan bu sefer de FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem hakkında şoke edici iddialar gündeme oturdu.

Mohammed Ben Sulayem, 2023 Suudi Arabistan GP’de Fernando Alonso’ya verilen cezaya müdahale etmekle suçlanarak soruşturmaya alındı. İddialara göre Sulayem yarış esnasında 10 saniye ceza alıp podyum dışına düşen Alonso’nun cezasını iptal ettirip yeniden podyuma çıkmasını sağlamış. FIA’dan yapılan açıklamada Başkan Sulayem hakkında soruşturma başlatıldığı doğrulandı.

“FIA uyum görevlisinin yönetim organlarının belirli üyeleriyle(Ben Sulayem) ilgili potansiyel iddiaları detaylandıran bir rapor aldığını doğruladı. Uyum departmanı bu konulardaki yaygın uygulama gibi, yasal sürecin titizlikle takip edildiğinden emin olmak için bu endişeleri değerlendiriyor.”

‘Vegas’ta olmasın, Vegas’ta kalmasın’

Başkan Sulayem ile ilgili bir diğer iddia da geçen sene Las Vegas pistinin onaylanma sürecini engellemeye çalıştığı yönünde. İddiaya göre Sulayem federasyon yetkililerine Las Vegas pistinin güvenlik protokolünden geçmemesinin bir yolunu bulmaları için baskı uyguladı. Pistte eksik bulup yarış lisansını Vegas’a vermemek üzere Sulayem tarafından verilen talimatın ne sebeple hayata geçirildiği bilinmiyor. Fakat bu durumun FIA’nın Formula 1 yönetimi ve Liberty Media’dan Las Vegas yarışı sebebiyle daha fazla para kazanma isteği sonucu oluştuğu düşünülüyor.

'Uçan Hollandalı' bıraktığı yerden devam: Red Bull kanatlandı, ilk iki sırayı aldı‘Uçan Hollandalı’ bıraktığı yerden devam: Red Bull kanatlandı, ilk iki sırayı aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.