Leclerc’den rica: Evime gelmeyin

Formula 1 takımlarından Ferrari’nin Monakolu gözde sürücüsü Charles Leclerc’in ev adresi geçtiğimiz süreçte ifşa oldu. Leclerc, taraftarlardan evin önünde toplanmamalarını ve zile basmamalarını rica etti.

Spor 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Leclerc'in adresi ifşa oldu, Monakolu uyarıda bulundu

Formula 1 takımlarından Ferrari’nin pilotu Charles Leclerc’in başı taraftarlarıyla dertte. Monakolu pilot evine gelen destekçileri yüzünden isyan etti. Benzer durum ülkemizde ve hatta dünyada pek yaşanmadı. Son olarak Lionel Messi’nin büyükannesinin Rosario’daki evi önünde kutlamalar yapılmış ve marşlar söylenmişti. Ancak bunun nedeni açıktı, Arjantin ülke olarak futboldaki en büyük zaferlerini kutluyordu, Dünya Kupası şampiyonluğunu.

Ülkemizde de Alex de Souza’nın ayrılış sürecinde taraf fark etmeksizin her renkten futbol severin Alex’in evi önünde toplandığını ve gitmemesi yönünde tezahüratlar yaptığını hatırlıyoruz. Fakat Leclerc’in başına gelen hadise bunlardan farklı.

Formula 1’de sprinte format değişikliğiFormula 1’de sprinte format değişikliği

Leclerc, evine gelinmesi ve kapısının sürekli olarak çalınmasının bir özel alan ihlali olduğuna vurgu yapıyor. Monakolu Instagram hikayesi üzerinden yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Son birkaç ayda ev adresim bir şekilde ifşa oldu. Bu da insanların evime gelip zilime basıp fotoğraf çektirmek istemelerine ve imza istemelerine sebebiyet verdi. Desteğinize her daim minnettar olmakla beraber evime gelmemenizi ve özel hayatıma saygı duymanızı rica ediyorum. Eğer beni pistte ya da sokakta görürseniz sizin için duracağımı temin ederim fakat evime gelip zilime basarsanız kapıyı açmak için merdivenlerden aşağı inmem. Sokaktaki ve sosyal medyadaki desteğiniz benim için dünyalara bedel fakat aşılmaması gereken çizgiler var.”

Geçtiğimiz aylarda Charles Leclerc’in son derece değerli bir kol saati çalınmıştı. Polis, geçtiğimiz hafta soruşturma kapsamında dört şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Charles Leclerc bir olay özelinde bir kutlama sırasında ya da bir veda arifesinde rahatsız edilmiyor. Halihazırda tehlikeli ve talihsiz olaylar yaşamış Monakolunun belli sınırları net şekilde çizmeye çalışmak istemesi son derece normal.

Leclerc, Instagram hikayesi üzerinden açıklama yayınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.