Formula 1’in sahibi Liberty Media, Moto GP’yi de aldı

ABD merkezli şirket Liberty Media Moto GP'yi 4.5 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı. Şirket 2017'de Formula 1'i 8 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Spor 1 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Moto GP'de yeni dönem başlıyor.

Amerikan medya şirketi Liberty Media İspanyol şirket Dorna Sports’tan Moto GP’yi satın aldı. Dorna 1992’den beri motor sporlarının en heyecan verici organizasyonlarından Moto GP’nin sahibiydi. Liberty Media 4.5 milyar dolarlık anlaşma kapsamında Dorna’nın yüzde 86’sını bünyesine kattı.

Anlaşmanın bu senenin sonuna doğru resmileşmesi bekleniyor. Liberty Media başkanı ve CEO’su Greg Maffei şirketin kapsamını genişlettikleri için heyecan duyduklarını belirtti. Maffei “MotoGP sadık ve coşkulu bir hayran kitlesine, büyüleyici yarışlara ve yüksek nakit akışı sağlayan bir mali profile sahip küresel bir lig. Anlaşmanın önemli bir getirisi var ve MotoGP taraftarları, takımlar, ticari ortaklar ve hissedarlarımız için sporu büyütmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Dorna CEO’su Carmelo Ezpeleta ise Liberty’nin spor varlıklarını geliştirme konusunda inanılmaz bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Ezpeleta “Büyüttüğümüz küresel sporla gurur duyuyoruz ve bu satış sporun bugünkü değerinin ve büyüme potansiyelinin bir kanıtıdır” dedi.

Moto GP’nin ilk sezonu 1949’da altı yarış üzerinden düzenlenmiş ancak son olarak 20 yarışlık beş kıtayı kapsayan bir organizasyona dönüşmüştü. Bu sezon şampiyonanın zirvesinde 60 puanla Jorge Martin yer alıyor. Martin’i 42 puanlı Brad Binder takip ediyor.

Formula 1'de yarışı bırak kavgaya bak! Susie Wolff'u kızdırdılarFormula 1’de yarışı bırak kavgaya bak! Susie Wolff’u kızdırdılar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.