Formula 1’de 2024 sezonu takvimi açıklandı

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından Formula 1’de 2024 takvimi açıklandı. Türkiye, 2024 takviminde de beklendiği gibi yer almadı.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
F1'de yeni sezon takvimi açıklandı Türkiye yine takvimde yer almadı.

Formula 1 son yıllarda sezonu iyice uzattı. Eskiden 10’lu sayılardaki yarış sayıları modern dönemde 20’leri bulmuştu. Artık söz konusu sayı 20’lerin ortasına yaklaşmış vaziyette. Hatta yönetimin yakın zamanda sayıyı 30’a tamamlama gibi hedefleri olduğu haberleri de çıkıyordu. Ancak bunun hem sporcu sağlığı hem de sporun doğası gereği lojistik açıdan yaratacağı sıkıntılar tartışılıyordu.

Her ne olursa olsun Formula 1’deki yarış sayısı 2024 sezonunda da 24 olarak planlandı. Bu yarışların yapılacağı yerler ve yapılacağı tarihler de Formula 1 tarafından resmen duyuruldu. Formula 1’de 2024 sezonu 2 Mart’ta Bahreyn’de açılacak. 9 ay devam edecek macera 8 Aralık tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde koşulacak yarışla son bulacak. Takvimde dikkat çeken unsurlardan biri de Çin’in pandemiden sonra ilk defa takvime dönecek olması. ABD, 3 kezle bir sezonda en fazla yarışa ev sahipliği yapan ülke olacak.

İşte yarış takvimi:

İşte Formula 1’de yeni takvim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.