Max Verstappen kazanmaya doymuyor: 17. zafer

Formula 1’de 2023 sezonunun 20. yarışı Brezilya Grand Prix’sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Hollandalı bu sezonki 17. zaferini elde ederek Meksika’da kırdığı rekoru geliştirdi.

Spor 6 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Max Verstappen kazanmalara doymuyor.

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası sezonunda artık yavaş yavaş sona gelirken Brezilya Sao Paolo Grand Prix’si koşuldu. Sao Paulo kentindeki 4,3 kilometrelik Jose Carlos Pace Pisti’nde 71 turluk yarış büyük heyecana sahne oldu.

Ferrari pilotu Charles Leclerc atılan formasyon turunda, 6. viraja gelirken tüm hidrolik sistemlerini kaybedince aracı da kaybetti ve spin atarak bariyerlere girdi. Yarış başlamadan yarış dışı kalan Monakolu pilot “Neden bu kadar şanssızım!” diyerek büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Max Verstappen 'sprint'de de şampiyon!Max Verstappen ‘sprint’de de şampiyon!

Verstappen startta hata yapmazken arkalarda aksiyon vardı. Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg ve Alexander Albon arasında büyük bir kaza yaşandı. Alex Albon ve Kevin Magnussen gerçekleşen kazanın sonucu yarışa veda ederken, uçan parçalar nedeniyle Oscar Piastri ve Daniel Ricciardo da araçlarına hasar aldılar.

İlk virajdaki kazanın ardından ilk önce güvenlik aracı piste çıktı daha sonra bariyerlerin onarılması gerektiğinden kırmızı bayrak dalgalandı.

Yeşil bayrakta ikinci defa yine temiz bir başlangıç alan Max Verstappen yarışın kalan bölümünde de sürprize izin vermedi. Pole’den başladığı yarışı, pite girdiği anlar dışında hep ilk sırada götürdü ve 2023 Formula 1 sezonunun 17’inci yarış galibiyetini elde etti.

Max Verstappen, kendi rekorunu Meksika’da geliştirdiMax Verstappen, kendi rekorunu Meksika’da geliştirdi

Yarışı kazanarak 25 puan kazanan Max Verstappen 524 puana yükseldi, en yakın takipçisi Sergio Perez ise 258 puanla takım arkadaşının ardından sıralamada 2. sırada bulunuyor.

Şampiyonanın 22. yarışı ABD Grand Prix’si, 19 Kasım Pazar günü düzenlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.