F1: Abu Dhabi için risk yok

Formula 1 yönetimi, Dünya Şampiyonası'nın son yarışı olan Abu Dhabi GP'sinin güvenlik açığı gerekçesiyle iptalinin gerekli olmadığını ve böyle bir iptalin olmayacağını açıkladı.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Formula 1'den Abu Dhabi açıklaması.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası Ortadoğu’da başlayan savaşın etkileri sürüyor. Formula 1’de de sezonun son yarışı Abu Dhabi GP’sinin iptal edilip edilmeyeceği soru işaretiydi. F1 yönetimi söz konusu durumla alakalı bir açıklama yaptı ve güvenlik endişesiyle yarış iptalinin gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

24-26 Kasım tarihlerinde Abu Dhabi’de olacak F1’le alakalı endişeler Britanya Dışişleri Ofisi’nin Birleşil Arap Emirlikleri’nde olan vatandaşlarını herhangi bir terör saldırısı karşısında dikkatli olma konusunda uyarmasıyla başladı. Ancak benzer durum varken F1, bu sezon Almanya, Fransa, Belçika ve Bahreyn gibi ülkelerde de yarışları düzenlemişti. Dolayısıyla verilen uyarının Hamas ile İsrail arasındaki savaşla alakalı olmadığı ve yarışın iptalinin gerekmediği kararlaştırıldı.

F1’de bu hafta sonu Brezilya GP koşulacak. 18 Kasım’da ABD GP Las Vegas’ta koşulacak ve sezon 26 Kasım’daki yarışla Abu Dhabi’de bitecek.

Formula 1'de dominasyonun adı: Max VerstappenFormula 1’de dominasyonun adı: Max Verstappen

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.