Ferrari ve Charles Leclerc nikah tazeledi

Formula 1’in köklü ekiplerinden Scuderia Ferrari, Monakolu pilotu Charles Leclerc’le sözleşme uzattığını duyurdu.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Charles Leclerc Ferrari ile yoluna devam edecek.

Formula 1’de 2024 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala Ferrari’den kontrat yenileme haberi geldi. İtalyan ekibi 2019’dan beri kırmızı tulumla mücadele veren Charles Leclerc’le sözleşme uzattı. 5 sezondur “tifosi” için yarışan Leclerc’le uzatılan kontratın kaç yıllık olduğuna dair resmi bilgi paylaşılmadı. İtalyan basınında sözleşmenin üç yıllık olduğu iddia ediliyor.

Akademinin ürünü

Lerlerc’in İtalyan takımıyla ilişkisi Ferrari Genç Sürücü Akademisi’ne dahil olduğu 2016 yılına kadar uzanıyor. 2017’de Formula 2’de şampiyonluk kazanan Monegask pilot hemen ertesi yıl Sauber kokpitine oturarak F1’e giriş yapmıştı. Sauber’de geçirdiği çaylak sezonunda yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Leclerc’in Ferrari’ye transferi sezon ortasında duyurulmuştu. 2019’un başında henüz 21 yaşındayken Ferrari’ye katılan sürücü, İtalyanlarla geçirdiği ilk sezonunda Belçika GP’yi kazanarak Ferrari’de yarış kazanan en genç isim olma başarısını göstermişti. Monakolu bu yarıştan bir hafta sonra Monza’da da zafer kazandı. İtalya’da uzun yıllar sonra yarış kazanan ilk Ferrari pilotu olan genç isim taraftarın gönlüne girdi.

Formula 1 Barcelona'yı bıraktı, 45 sene sonra Madrid'e dönüyorFormula 1 Barcelona’yı bıraktı, 45 sene sonra Madrid’e dönüyor

Formula 1 2022 sezonunu sürücüler klasmanında ikinci sırada bitiren Leclerc, özellikle sıralama turlarındaki başarılarıyla tanınıyor. Ferrari’nin 74 yıllık kesintisiz yarış tarihinde en çok pole pozisyonu kazanan ikinci pilot olan Leclerc(23 kez, Niki Lauda ile paylaşıyor) bunu henüz 26 yaşındayken başardı ve önünde sadece efsane isim Michael Schumacher bulunuyor. Kırmızı araçla şimdiye dek 103 defa yarışan genç pilot toplam 30 kez podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Patrondan övgü: O bizim bir parçamız

İmza sonrası demeç veren takım patronu Fred Vasseur “Charles’ın bize olan bağı bir pilot-takım ilişkisinden çok öte. O sekiz yıldır Ferrari ailesinin bir parçası ve onun değerleriyle takımımızın istekleri bire bir örtüşüyor. Hal böyleyken kontrat yenilemek için hiç düşünmedik” dedi.

Pilotunun yeteneklerinden övgüyle bahseden Vasseur “Ona kazanacak bir araba üretmek için kararlıyız. Rekabetçi bir araçta büyük başarılar elde edeceğine son derece eminim” şeklinde konuştu.

Bıktık senden Verstappen, bu eziyet ne zaman bitecek?Bıktık senden Verstappen, bu eziyet ne zaman bitecek?

Leclerc mutlu ve umutlu: Ferrari benim çocukluk hayalim

Resmi kanallar üzerinden açıklama yapan Leclerc şunları dile getirdi: “Önümüzdeki birkaç sezon daha kırmızı tulumu giyecek olmak beni çok mutlu ediyor, Ferrari benim yarışmak için 3 yaşından beri hayalini kurduğum takımdı.”

En büyük isteğinin Ferrari ile şampiyonluk kazanmak olduğunu belirten genç pilot “Şimdiye kadar geçen süreçte çok güzel anılar biriktirdik fakat en güzel günlerin henüz yaşanmadığına inanıyorum. Yeni sezonun başlamasını, daha fazla gelişim kat etmeyi ve her yarışta rekabetçi olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bundan çok eminim ki önümüzdeki yıllarda güzel zamanlar geçireceğiz ve taraftarlarımızı çok mutlu edeceğiz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.