Japonya’da pole’ün sahibi Max Verstappen: Ferrari yavaş kaldı

Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı olan Japonya GP'de sıralama turu heyecanı yaşandı. Red Bull'un ilk çizgiyi kapattığı seansta Verstappen pole, Perez ise ikinci cebi aldı. McLaren'den Norris üçüncü olurken 'şahlanan at' yavaş kaldı.

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Max Verstappen, takım arkadaşı Perez'in az farkla önünde pole'ü kazandı.

Suzuka’da yer alan 5,8 kilometre uzunluğundaki pistte düzenlene Formula 1 Japonya Grand Prix’sinde sıralama turları gerçekleşti. Son üç sezonun şampiyonu Max Verstappen, 1.28.197’lik derecesiyle pazar sabahı yapılacak yarış için pole pozisyonunu elde etti.

Max’i bir diğer Red Bull pilotu Sergio Perez izledi. Meksikalı, takım arkadaşının 0.066 saniye ardından ikinci sırada geldi. Böylelikle Red Bull ilk çizgiyi kapatmış oldu. McLaren’ın İngiliz pilotu Lando Norris üçüncü olurken, son yarıştan zaferle ayrılan Carlos Sainz dördüncü sırada kaldı.

Yeni güncelleme alan Aston Martin’iyle Fernando Alonso beşinci, Oscar Piastri ise altıncı oldu. Yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton yedinci cebe otururken takım arkadaşı George Russell dokuzuncu sırada kaldı. İki Mercedes pilotunun arasına günün hayal kırıklığını yaşayan Charles Leclerc girdi. Ferrari’nin yıldız ismi Verstappen’in 0.589 saniye gerisinde sekizinci olabildi. İlk onu ise ev sahibi Yuki Tsunoda tamamladı.

Max Verstappen: Önemli olan yarın

Takım arkadaşı Sergio Perez’i çok az bir farkla geride bırakıp ilk sıradan start alma şansını elde eden Verstappen, seans sonrası yaptığı açıklamada, “Sonlara doğru oldukça yakındı ancak ne olursa olsun önemli olan pole pozisyonunu almak. Elbette her turun mükemmel olmasını istersiniz ama böyle bir pistte bu her zaman mümkün olmuyor. Genel olarak çok iyi bir gün geçirdik, yarın için iyi bir başlangıç pozisyonuna sahibiz ama elbette önemli olan yarın olacak. Takım olarak ilk iki sırayı elde etmek harika. Umarım bunu yarın da devam ettirebiliriz” dedi.

Charles Leclerc: Niye gerideyiz bilmiyorum

Geçtiğimiz hafta oldukça hızlı gözüken Ferrari, Avustralya GP’de duble yapmayı başarmıştı. Japonya’ya da umutlu gelen İtalyanlar, sıralama turlarında oldukça yavaş gözüktü. Yalnızca sekizinci sırada kalan Charles Leclerc basına verdiği demeçte:

“Normal şartlarda böyle bir turun sonunda kendi kendime ‘Tamam, bu oldukça iyi bir tur’ dedim. Böyle bir durumda iyi bir tur zamanı görürsünüz ama ben tabelaya bakıp neredeyse 1 saniye geride olduğumu gördüm. Bu yüzden bunu incelememiz gerekiyor. Bugün denediğim hiçbir şeyden dönüş alamadım. Niye bu kadar gerideyiz gerçekten bilmiyorum. Olumlu olan şey, yarış hızımızın biraz daha güçlü görünmesi. Geçiş yapmak için elimden geleni yapacağım ancak böyle bir pistte sıralama pozisyonu son derece önemli ve bugün iyi bir iş çıkaramadık” dedi.

Grafik: AA

Japonya Grand Prix’si pazar sabahı 08.00’de koşulacak.

İstanbul Park'ta ihale sonuçlandı: Yeni firma F1'i Türkiye'ye getirmek zorunda!İstanbul Park’ta ihale sonuçlandı: Yeni firma F1’i Türkiye’ye getirmek zorunda!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.