Suudi Arabistan’da ilk sıra Verstappen’in

Formula 1'de yeni sezonun 2. yarışı öncesinde Suudi Arabistan'da düzenlenen sıralama turlarında pole pozisyon yine son şampiyon Max Verstappen'in oldu.

Spor 9 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Suudi Arabistan'da sıralama turlarının en hızlısı Hollandalı Verstappen oldu.

Formula 1’de yeni sezonun ikinci yarışı Suudi Arabistan GP öncesinde düzenlenen sıralama turlarında Red Bull pilotu Max Verstappen, 1:27.472’lik derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu. Hollandalı pilot kariyerinin 34. ke yarışa ilk sıradan başlayacak. Yarışta ikinci sırada Charles Leclerc ve üçüncü sırada ise Sergio Perez yer alacak.

Red Bull takımı, Suudi Arabistan GP’de ilk sıra ve üçüncü sırayı aldı. Verstappen ve Perez’in arasında ise Ferrari’nin pilotu Charles Leclerc bulunacak. Aston Martin’in 42 yaşındaki pilotu Fernando Alonso, sıralama turlarında dördüncü sırada yer aldı. Bir başka pilot Lance Stroll ise yarışa 10. sırada başlayacak.

McLaren’in iki pilotu sıralama turlarında Mercedes kullanan meslektaşlarını geçmeyi başardı. Oscar Piastri, beş, Lando Norris ise altıncı sırada kendisine yer buldu. Mercedes pilotu Lewis Hamilton, aracının stabi olmamasından şikayet ederken, takım patronu Toto Wolff ise araçlarının hızlı olmadığından bahsetti. Suudi Arabistan’da George Russell yedi, Lewis Hamilton ise sekizinci sırada başlayacak. Cidde kentinde yer alan 6,1 kilometre uzunluğundaki Corniche Pisti’nde 50 tur üzerinden yapılacak yarış Türkiye saat ile 20.00’de koşulacak. Sıralama turları sonrasında oluşan grid dizilimi şu şekilde…

1. Max Verstappen (Red Bull)

2. Charles Leclerc (Ferrari)

3. Sergio Perez (Red Bull)

4. Fernando Alonso (Aston Martin)

5. Oscar Piastri (McLaren)

6. Lando Norris (McLaren)

7. George Russell (Mercedes)

8. Lewis Hamilton (Mercedes)

9. Yuki Tsunoda (RB)

10 . Lance Stroll (Aston Martin)

11. Oliver Bearman (Ferrari)

12. Alexander Albon (Williams)

13. Kevin Magnussen (Haas)

14. Daniel Ricciardo (RB)

15. Nico Hulkenberg (Haas)

16. Valtteri Bottas (Kick Sauber)

17. Esteban Ocon (Alpine)

18. Pierre Gasly (Alpine)

19. Logan Sargeant (Williams)

20. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

Formula 1 Türkiye'ye doğru yola çıktı: İstanbul Park ihaleye açılıyorFormula 1 Türkiye’ye doğru yola çıktı: İstanbul Park ihaleye açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.