Suudi Arabistan Ligi’nin ilk haftasında Jesus güldü, Ronaldo üzüldü

Suudi Arabistan Ligi ilk haftası oynanan 4 karşılaşmayla devam etti. Cristiano Ronaldo’nun takımı El Nassr, Steven Gerrard’ın çalıştırdığı El Ittifak’a 2-1 yenildi. Jorge Jesus’un El Hilal’i Abha deplasmanında 3-1 kazandı.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Malcom'un hat-trick'i El Hilal 3 puan getirdi.

Bünyesine kattığı dünya yıldızları ve bu yıldızlara ödediği bonservis bedelleriyle maaşlarla gündeme gelen Suudi Arabistan futbolunda yeni sezon heyecanı bu hafta sonu başladı. Büyük heyecanda ilk hafta maçları dün 4 karşılaşmayla sürdü. Bu maçlardan dikkat çekenlerin arasında Steven Gerrard’ın çalıştırdığı, kadrosunda Jordan Henderson olan El Ittifak ve Cristiano Ronaldo’lu El Nassr mücadelesi vardı. Karşılaşma golle başladı. 4. dakikada Sadio Mane Nassr’ı öne geçirdi. İlk yarı bu şekilde sona erdi. İkinci yarıya son derece hızlı başlayan Ittifak 47’de Robin Quaison ile eşitliği sağladı. 53. dakikada eski Lyon’lu Moussa Dembele Ittifak’ı öne geçirdi. Maç boyunca 3 isabetli şut atan Ittifak bulduğu iki golle 3 puana uzandı ve Ronaldo’nun takımı El Nassr lige yenilerek başladı.

 

Arap Kulüpler Kupası finalinde El Nassr’a kaybeden ve hayal kırıklığı yaşayan Jorge Jesus’un takımı El Hilal, lige Abha deplasmanında başladı. El Hilal’in atak oynadığı karşılaşmada ilk gol de konuk ekipten geldi. Brezilyalı Malcom 31’de öne geçti. Abha 2 dakika sonra cevap verdi. Saad Bguir 33’te durumu eştledi. İlk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıya yine hızlı başlayan El Hilal oldu. Jesus’un öğrencileri Malcom’la 55’te öne geçti. Malcom 77’de hem kendisi hem takımının 3. golünü bularak maçın skorunu belirledi.

Günün diğer sonuçları:

Al Raed – Ittihad FC 0-3

El Shabab – El Akhdoud 1-1

Manchester zorlandı ama kazandıManchester zorlandı ama kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.