Kanada’da büyük soygun: 15 milyon dolar değerinde altın çalındı

Kanada kendi tarihindeki en büyük soygunlardan birini yaşadı. Ontario eyaletinde çıkarılan altınların sevkiyatında kullanılan Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı'ndan 15 milyon dolar değerinde altın çalındı.

Dünya 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Soygun Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı'nda yaşandı.

Kanada’nın Ontario eyaletinde çıkarılan altını taşıyan uçak, pazartesi günü akşam saatlerinde havalimanına indi. İçindeki değerli eşyalar güvenli bir kargo tesisine taşındı. Yetkililer hırsızlığın tam da burada gerçekleştiğine inanıyor. Sonuç olarak 15 milyon dolar değerinde altın çalındı.

Soygunu ‘sıra dışı’ olarak değerlendiren yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini belirtiyor. Çalınan konteynerin yarım metrekare büyüklüğünde olduğu belirtilirken, kargonun ağırlığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Ayrıca kargoyu taşıyan havayolu, kargonun çıkış ve varış noktası gibi bilgiler de açıklanmadı. Soygunun arkasında suç örgütlerinin olabileceğinden şüphelenilse de bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için çok erken olduğunu söylüyor.

Öte yandan bu soygun, Kanada tarihindeki en büyük hırsızlıklar arasındaki yerini alabilir. Bu ölçekteki son soygun 2011 ve 2012 yıllarında Quebec’te meydana gelmiş ve 18,7 milyon dolar değerindeki 3 bin ton akçaağaç şurubu çalınmıştı.

Mücevher ihracatında çarpıcı artış: İlk çeyrekte 1,6 milyar dolara ulaştıMücevher ihracatında çarpıcı artış: İlk çeyrekte 1,6 milyar dolara ulaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.