Avrupa’dan sonra Türkiye’de de Fenerbahçe! Şampiyonluğa ilk adım

Kadın basketbolunda Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Basketbol Euroleague'den sonra Türkiye'de de şampiyonluk için karşı karşıya geldi. 7 günde 4. maçına çıkan Fenerbahçe deplasmanda rakibini 75-68 yendi ve saha avantajını ele geçirdi.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda ilk adım geldi.

Geçtiğimiz pazar akşamı Kadınlar EuroLeague finalinde karşı karşıya gelen iki ekip Çukurova Basketbol ve Fenerbahçe Alagöz Holding, bu kez kozlarını Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisinde paylaştı. Maçtan önce Fenerbahçe tarafı isyandaydı. Sarı lacivertliler Galatasaray ile hafta içinde iki maç yapıp finale çıkarken Çukurova basket bu süreyi dinlenerek geçirmişti. Fenerbahçe’nin 6. günündeki 4. maçına Mersin’deki Servet Tazegül Spor Salonu ev sahipliği yaptı. İlk devre hücum anlamında iki takımın da üretkendi. Fenerbahçe cephesinde özellikle Alperi Onar kenardan gelerek ürettiği 14 sayıyla ilk devreye damgasını vuran isim oldu. Ev sahibi takımda Chelsea Gray ön plana çıkarken devreyi 41-37 önde tamamlayan ekip Fenerbahçe Alagöz Holding’di.

Fenerbahçe'ye 10 dakika yettiFenerbahçe’ye 10 dakika yetti

İkinci yarının başında ilk yarıdaki çekişme kaldığı yerden devam etti. Bu kez Fenerbahçe’de devreye giren isim EuroLeague finaline damgasını vuran Breanna Stewart oldu. Stewart ve Emma Meesseman hem ilk yarıda hem de ikinci yarının başında Çukurova’nın pota altı oyuncularına kurdukları üstünlükle dikkat çektiler. Üçüncü çeyreğin son bölümünde Mersin ekibi Chelsea Gray önderliğinde seri yakaladı ve farkı kapadı. Son çeyrek başında skora denge geldi ancak bu andan itibaren maçın sonuna kadar her iki takım da hücumda adeta tıkandı. Bilhassa Mersin ekibi bulduğu boş üç sayılık atışlarda kah Gamze Takmaz kah Tiffany Hayes’le yararlanamadı.

Fenerbahçe Alagöz Holding deneyimli oyuncularının maç sonunu iyi oynamasıyla beraber zafere uzandı. Sarı-lacivertlilerde Emma Meesseman19 sayı, 3 ribaunt; Breanna Stewart 18 sayı, 13 ribaunt ve Alperi Onar 18 sayı, 4 ribauntla ön plana çıkan isimler oldu. Çukurova cephesinde ise Chelsea Gray 25 sayı üretti ancak mağlubiyete engel olamadı.

İddia: Ergin Ataman, Panathinaikos'a 2 yıllık imza attıİddia: Ergin Ataman, Panathinaikos’a 2 yıllık imza attı

Çukurova Basket’in 17 serbest atış yaptığı maçta Fenerbahçe ilk faul çizgisine 36. dakikada gitti. Maçtan sonra kazanmasına rağmen Fenerbahçe’de isyan vardı. Yönetici Mustafa Kemal Danabaş, ham federasyonun maç planlamasına hem de hakemlerin yönetimine isyan etti. Seride ikinci maç yine Çukurova Basketbol’un ev sahipliğinde bugün saat 18.00’de oynanacak. Üç galibiyete ulaşan takım sezonu şampiyon olarak tamamlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.