Tatile gidemeyen İstanbullular, trafik ve kalabalıkta boğuldu

Bu yıl Ramazan Bayramı hafta sonuna denk geldiği için tatilin 3,5 günle sınırlanması nedeniyle başka şehirlere gidemeyen İstanbullular, cumartesi günü yüzde 70'e ulaşan trafik yoğunluğu ile metro, belediye otobüsü ve vapurların hınca hınç dolmasıyla oluşan kalabalıkta sıkıştı kaldı.

Ekonomi 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Perşembe günkü yarım gün arifeyle birlikte Ramazan Bayramı tatilinin sadece 3,5 gün olması ve hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle şehirlerarası seyahat edemeyen İstanbullular, büyük bir kalabalık ve trafik kaosunun içinde kaldı. Özellikle cumartesi günü Avrupa-Anadolu yakası arası kara ulaşımıyla seyahat 3 saate kadar uzarken, başta metro, Marmaray, belediye otobüsleri ve vapurların hınca hınç dolması nedeniyle toplu ulaşım seferlerinde de sık sık aksamalar yaşandı. Havanın güzel olmasının yanı sıra toplu ulaşımın bayram tatillerinde bedava yapılması da trafiğin olağanüstü artışında büyük rol oynadı.

Göçmenlerle birlikte nüfusunun 21 milyona ulaştığı tahmin edilen İstanbul’da cumartesi günü tüm gün trafik kilitlendi, hınca hınç dolan metro, Marmaray, belediye otobüsü ve vapurlarda seferler aksadı. Gazeteci İzzet Çapa da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Eminönü’ndeki kalabalığı şu sözlerle ifade etti:

Anadolu-Avrupa yakası arasında ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Marmaray’da yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı seferlerde aksamalar yaşandı.

Dr. Suat Sarı: Ekonomi dip yaptı, İstanbullular İstanbul’da kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İYİ Partili Meclis üyesi, ulaşım ve trafik uzmanı Dr. Suat Sarı, ekonomi dip yaptığı için milletin perişan olduğunu, o nedenle 20 yıldır ilk kez bu kadar çok İstanbullunun İstanbul’da kaldığını söyledi. “Bayramda İstanbul’un ekonomi barometresi yollarda, toplu taşımada net olarak görüldü” diyen Sarı, bayramda İstanbul trafiğinin uzun yıllar sonra ilk kez yüzde 70 yoğunluğa ulaştığını belirtti. İstanbulların yüzde 30-40’ının maddi güçlükler nedeniyle bu bayramda ilk kez şehir dışına çıkmadığını savunan Sarı, “Özellikle cumartesi günü toplu ulaşım geçen haftaki cumartesiye göre yüzde 20 daha yoğundu. Şehirlerarası otobüsler de boş kaldı, o nedenle ek sefer yapmadılar” diye konuştu.

Dr. Suat Sarı, cumartesi günü trafik yoğunluğunun uzun yıllar sonra ilk kez yüzde 70’e ulaştığını söyledi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.