Erdoğan ve Bahçeli’nin bayram mesajlarında seçim vurgusu

Siyasilerden Ramazan Bayramı mesajları gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında seçimsiz dört yıla vurgu yaparken ittifak ortağı Bahçeli Van’da DEM Parti’nin mazbata almasına tepki gösterdi.

Siyaset 9 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram mesajında İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye ve hayat pahalılığına geniş yer ayırdı.

Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadeleye verdikleri önemi vurgulayan Erdoğan “Tüm dünya ile birlikte millet olarak bizim de canımızı yakan bu meseleyi Allah’ın izniyle çözmekte kararlıyız. Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir şekilde görebileceğiz. 31 Mart seçimlerinin suhuletle tamamlanmasıyla ortaya çıkan 4 yıllık seçimsiz dönemi bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için kullanacağız” dedi.

31 Mart’ta sandığa gidenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı “Rekabet seviyesi çok yüksek bir seçimden yeni çıkmış aziz milletimizden bayramın manevi iklimini kırgınlıkları gidermek için fırsata çevirmelerini özellikle istirham ediyorum. Bayram ziyareti veya tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz. Rabb’imden Ramazan Bayramı’nın gönüllerimize huzur, ülkemize esenlik, dünyamıza ve mazlum coğrafyalara barış getirmesini diliyor, sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun” diye konuştu.

Erdoğan İsrail saldırısı altındaki Gazze için “Gazze 7 Ekim’den beri sadece bizim değil, tüm insanlığın kalbinde, tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara oldu. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastanelerin, okulların, kiliselerin, camilerin bilerek bombalandığı bir vahşet sahnesiyle karşı karşıya kaldık. İsrail’in saldırıları sonucu 33 bin Filistinli şehit düşerken, 75 binden fazla kardeşimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ediyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar bölgeye sevk ettiğimiz toplam 45 bin tonu aşan yardım malzemesiyle bu zor günlerinde Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterdik. İnşallah bundan sonra da Gazze’de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin Devleti’ne kavuşuncaya kadar desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illeri de ihmal etmediklerini belirten Erdoğan “Şimdiye kadar 80 bine yakın afet konutunu ve köy evini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut inşa etmek suretiyle yıl sonunda bu sayıyı 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bayramda güneyde sağanak, üç büyükşehirde güneş varBayramda güneyde sağanak, üç büyükşehirde güneş var

Bahçeli’den sert mesaj: Türkiye sandıkta kurulmamıştır

Bayram dolayısıyla mesaj yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere ilişkin açıklama da yaptı. Bahçeli “Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır” dedi.

Mesajının hemen başında yerel seçimde oylarını artırarak birinci parti olan CHP’ye yüklenen Bahçeli “Hiçbir umut, ufuk ve parlak bir gelecek sunmadan emperyalizmin suflesi ve PKK ittifakıyla yol yürüyenlerin ilk virajda devrilecekleri kesindir. Bugün dönemsel yükselişlerinden dolayı böbürlenip değişim methiyesiyle caka satanların Türkiye’yi kuruluş ilkelerinden koparması söz konusu olamayacaktır. Demokratik hakları anarşiye tahvil etmeye kalkışan bedhah bölücülerin dün olduğu gibi bugün de meydanın boş olmadığını, Türk devletinin egemenliğini zedeleyici mütehakkim eylemlerinin acıklı sonuçlarına maruz kalacaklarını bilmelerinde sayısız yarar vardır” dedi.

Van’da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’a İl Seçim Kurulu tarafından seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle mazbata verilmemiş, Yüksek Seçim Kurulu bu kararı düzelterek Zeydan’a mazbata vermişti. Bu sırada Van’da ve çevre illerde sokak eylemleri yapılmıştı.

Van’daki olaylara değinen Bahçeli “Hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK’ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır. Bunun millet iradesine saygı olduğunu ileri sürmek ise ahmaklık ve aldatmadır. Çünkü Türk milletinin muazzez iradesi her türlü bölücüye, bölünmeye, teröre ve teröriste sonuna kadar karşıdır ve karşı duracaktır. Sokakların hak arama yeri olmadığı, şiddet ve zor kullanarak olmayan bir hakkın alınamayacağı iyi bilinmelidir. Tam tersi bir süreç devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsacak ve devlette zaaf oluşturacaktır. Üstelik devlet ile milleti karşı karşıya getirme sinsilikleri, bilahare devleti kötü gösterme niyetleri bilhassa 31 Mart seçimlerinden sonra hızlanmıştır ki, buna tahammül etmek ve görmezden gelmek milli iflasa çanak tutmak demektir. Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır. Türkiye demokratik olgunluğu, tarihsel ve kültürel müktesebatı, birlik ve kardeşlik duygularıyla istikbalin huzur, istikrar, kudret, refah ve güvenlik timsali olarak sivrilecektir” dedi.

Bahçeli vatandaşların Ramazan Bayramını da kutladı.

İyi bayramlar! İşte illerin bayram namazı saatleriİyi bayramlar! İşte illerin bayram namazı saatleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.