Türkiye’nin ilk ‘uçak gemisi’ Anadolu, Donanma’ya teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni'nde "Türkiye'nin kendi gemisini tasarlayan, geliştiren, inşa eden 10 ülkeden birisi olması kuru bir slogan değil" dedi. Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi'nin Sirkeci'ye demirleyerek vatandaşların incelemesine açılacağını söyledi.

Gündem 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tuzla TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni’ne katıldı.

Türkiye, Rusya’dan S400 hava savunma sistemi satın almasının ardından üretim sürecine de dahil olduğu F-35 savaş uçağı programından çıkarılmıştı. TCG Anadolu ise F35’in kısa kalkış- dikey iniş yapabilen F-35B savaş uçaklarına göre inşa edilmiş bir uçak gemisi olarak tasarlanmıştı. F-35’lerin teslim alınamamasının ardından TCG Anadolu SİHA’larla entegre hale getirildi.

Bakan Akar dünyanın en büyük SİHA gemisi 'TCG Anadolu'yu gezdi Bakan Akar dünyanın en büyük SİHA gemisi ‘TCG Anadolu’yu gezdi 

TCG Anadolu gemisinin dünyanın ilk silahlı insansız deniz aracı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Helikopterlerin ve İHA’ların iniş kalkış yapabileceği kendi alanındaki ilk savaş gemisidir. Bu gemimize Bayraktar, Kızılelma, İHA ve Hürjet iniş kalkış yapabilecek. Taşıdığı tanklar ve amfibi araçlarla bu gemi dünyanın her köşesinde insani ve askeri operasyon gerçekleştirmemiz imkan sağlayacak. Gemide yer alan silah sistemleri, elektronik harp sistemleri, kızılötesi arama sistemleri, lazer ikaz sistemleri, radarlar yerli ve milli sanayimiz tarafından gerçekleştirildi. Doğal afet yardım görevleri için de kullanabileceğimiz bu gemide hastane ve ameliyathane yer alıyor” dedi.

Anadolu Ajansı, Baykar’ın TCG Anadolu’ya iniş kalkış yapabilecek, kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştirdiğini duyurdu.

Bayraktar TB3 ilk kez TEKNOFEST'teBayraktar TB3 ilk kez TEKNOFEST’te

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.