Erdoğan el yükseltti: CHP teröre yakın yapı ile ideolojik kaynaşma içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye yüklendi, "CHP'nin terör örgütüne yakın yapı ile kurduğu seçim ittifakı menfaat birlikteliğinin ötesine geçerek ideolojik kaynaşmaya dönüştü. Her iki siyasi yapının da ruh ikizini bulduğu anlaşılıyor" dedi.

Siyaset 26 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Erdoğan AK Parti Gençlik Kolları buluşmasında konuştu.

Hafta sonu, Kuzey Irak’ta Nisan 2022’den beri devam eden Pençe-Kilit Harekatında 12 askerin şehir düşmesi, iç politikada da gerilime neden oldu. Kendi memleketi Manisa’da bir şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in yuhalanması sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sert bir dille Özgür Özel’e yüklenmeye başladı. Erdoğan dün iki ayrı vesileyle Özgür Özel’i ve CHP’yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı önce İstanbul’daydı. Sabiha Gökçen Havaalanının ikinci pistinin devreye alınması töreninde Özel’i kastederek “Bir tanesi Manisa’ya gitmiş, orada güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu? Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. 31 Mart’a öyle bir hazırlanacağız ki bunların bir daha kapımıza uğrayacak yüzü olmasın” dedi.

Muhalefeti hizmeti engellemeye çalışmakla suçlayan Erdoğan “Türkiye’de muhalefetin tarihi sadece seçim hezimetlerinin değil aynı zamanda icraat düşmanlığının tarihidir. Her projeye çamur atmak CHP ve siyasi akrabalarının milli sporudur” diye konuştu.

Erdoğan’ın bu sözlerine cevap veren CHP lideri Özgür Özel, ‘Cenazeye katılmak neden gövde gösterisi olsun’ dedi.

Cumhurbaşkanı daha sonra Ankara’ya geçti ve burada İstiklal Marşı’nın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günleri’nde konuştu. Şehitleri anan Erdoğan “İstiklalimize yönelik saldırılar devam ettikçe biz de istikbalimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz  dedi. Erdoğan “Hepimizin yüreğini dağlayan saldırılardan sonra birlik ve beraberliğimizi hedef alan provokasyonlar yaşanıyor. Toplumun farklı kesimlerini düşmanlaştıran, beşinci kol faaliyetlerini terör saldırılarının bir devamı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

‘Terörist gibi muamele görecekler’

Gençlere seslenen Erdoğan “Sizi kardeşlerinize karşı kışkırtanlara dikkatli olun dedi, bu alçakların kendi zehirlerini size de enjekte etmesine asla izin vermeyin” diye konuştu.

Erdoğan teröristle aynı dili konuşanların terörist gibi muamele görmekten kaçamayacağını söyledi, “Demokrasimizin imkanlarını kullanarak devlete, millete ve milli iradeye pusu kurulmasına asla müsaade etmeyiz. Milletin temsilcisi olmak yerine bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları muhatap almıyoruz. Bunlar kendi özgür iradeleri olmayan siyasi kuklalardır. Milletvekilliği dokunulmazlığı zırhına bürünerek teröre destek verenlerle mücadelemizi siyaset ve hukuk zemininde sürdürmekte kararlıyız” dedi.

Erdoğan konuyu CHP’ye getirerek CHP’nin “terör örgütüne yakın yapı” ile işbirliği içinde olduğunu söyledi, “CHP’nin terör örgütüne yakın yapı ile kurduğu seçim ittifakı menfaat birlikteliğinin ötesine geçerek ideolojik kaynaşmaya dönüştü. Her iki siyasi yapının da ruh ikizini bulduğu anlaşılıyor. CHP’nin her milli meselede bölücü örgütün uzantılarının sekmesi gibi davranmasının sebebi işte budur. Yakında bu benzeşme CHP’nin fiilen geçtiği eş başkanlık sistemine resmen de geçmesiyle birlikte iyice görünür olacaktır. Bu ideolojik kaynaşmadan devletine sadık CHP’li vatandaşlarımız da çok ciddi rahatsızlık duyuyor” diye konuştu.

Şehidin amcası: Özgür Özel ailemizin çocuğudurŞehidin amcası: Özgür Özel ailemizin çocuğudur

Bahçeli’den CHP ve DEM Parti’ye tavır

Siyasi gerginlik sadece Ak Parti ile CHP arasında yaşanmıyor. Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de, bütçe görüşmelerinde son konuşmaların yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nu, sıra DEM Parti sözcüsünün yapacağı konuşmaya gelince terk etti. CHP’yi de takip etmeyeceğini söyleyen Bahçeli “Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekeni yapıyorum” dedi.

Terör saldırısının ardından TBMM’de ortak bildiri yayınlanmış, DEM Parti bildiriye imza atmamıştı. CHP ise ayrı bildiri yayınlamıştı.

Sakık ile Soylu arasında ‘savaş’ tartışması

Öte yandan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık TBMM Genel Kurulu’nda 12 askerin şehit edilmesiyle ilgili yaptığı konuşma sırasında AK Parti İstanbul milletvekili Süleyman Soylu ile tartışma yaşadı.

‘Savaş savaşmayana güzeldir’ sözünü hatırlatan Sakık “Ey parlamento, bana gösterin. Geçmişten bugüne kadar, 40 yıllık süre içinde bir tek milletvekilinin çocukları ve yakınları ölmüş mü? Asla. Ölmüyor. Ama savaşın faturasını yoksul Anadolu çocukları yaşıyor” dedi.

Sakık’ın “Ben sizleri yürekten göreve davet ediyorum. Bu topraklarda barışın inşa olmasını istiyorum” dediği sırada AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile aralarında kısa süreli tartışma yaşandı.

Soylu, Sakık’a “Ne göreve davet ediyorsun? Savaş devletler arasında olur. Hadi oradan. Kimseyi göreve davet etme, sen PKK’ya laf söyle. Senin kim olduğunu biliyorum” dedi.

Sakık ise Soylu’ya “Bağırma haddini bil. Terbiyesiz adam. Sabahtan beri insanlar konuşuyor, sen orada hamaset yapıyorsun… Başka hiçbir şey bildiğin yok. Bu sokakları, şu masayı tetiklemekten başka hiçbir şey bilmiyorsun” yanıtını verdi.

Antep’te Özel’in çelengini parçalayan AK Parti aday adayı çıktı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem için Gaziantep’te düzenlenen cenaze töreninde bir kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gönderdiği çelengi parçaladı. Görüntüler bazı sosyal medya hesapları tarafından “Vatandaş tepkisi” olarak yansıtıldı.

Öztürk 2018’de AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Ancak kısa süre sonra çelegi parçalayanın AK Parti milletvekili aday adayı Kenan Öztürk olduğu ortaya çıktı.

Öztürk’ün 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu ve aday adaylığı dönemindeki tanıtım broşürünün fotoğrafları ortaya çıktı.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.