CHP binasının yakınında silah sesleri duyulmuştu: Valilik şüphelilerin ifadesini paylaştı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının yakınında ateş açılmıştı. Gözaltına alınanların ifadesini İstanbul Valiliği kamuoyuna açıkladı.

Siyaset 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Zeytinburnu’ndaki İYİ Parti İstanbul İl Binası’na 31 Mart’ta kurşunların isabet etmesinin ardından 6 Nisan’da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde de silah sesleri duyuldu. Yapılan incelemede Seyrantepe’deki binaya yakın TEM Otoyolu’nda polis ekipleri boş kovanlar buldu. İstanbul Valiliği ise olay günü incelenen kameralarda seyir halindeki bir araçtan ateş açıldığının görüldüğünü aktarmıştı.

Dün bir açıklama daha yapan İstanbul Valiliği, olaya ilişkin soruşturma kapsamında 4 şüphelinin Esenyurt’ta gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca söz konusu araçta yapılan aramada; 1 adet silah ile 15 adet fişek, şüpheli F.E.E’nin ikametinde yapılan aramada da 3.77 gram uyuşturucu madde ve 1 adet hassas terazi ele geçirildiği ifade edildi.

Valilik, gözaltına alınan şüphelilerin, firari durumda olan E.D.’nin sosyal medyada paylaşım yapmak için seyir halindeki araçtan silahla havaya ateş ettiğini beyan ettiğini aktardı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kurşunlar: Araçtan havaya ateş açıldı, iki kovan bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.