CHP’de ‘parti aleyhine çalışanlar’ genelgesi: Yedi bin şikayet geldi

CHP parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürütenlerle ilgili disiplin süreci başlatılacağını duyurmuştu. Duyurunun ardından partiye yaklaşık yedi bin şikayet başvurusu geldi.

Siyaset 9 Mayıs 2024
CHP mitinginden bir kare.

CHP 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Bunun ardından yaklaşık yedi bin başvuru yapıldı. CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi delil içeren belgeleri incelediklerini, kararın MYK’da verileceğini söyledi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayer’in haberine göre Çiftçi 20 gün önce partinin il-ilçe örgütlerine gönderilen genelgeyle ilgili “Nasıl geri dönüşler oldu? Hangi adımlar atılacak” sorusunu da yanıtladı. Çiftçi “Çok fazla geri dönüş var ama biz genelgeye özellikle şunu yazdık; ‘Delilsiz hiçbir evrak ciddiye alınmayacak.’ Yani biz somut delile bakacağız. Somut delile hangi çerçevede bakacağımıza da MYK’da karar vereceğiz. Şu anda inceliyoruz gelen belgeleri ve delilsiz olanları inceleme dışında tutuyoruz. Delilli olanları da hukukçu heyetimiz değerlendiriyor ve raporlama yapıyor. O raporları MYK’mıza sunacağız, gerek görülmesi halinde tüzük işletilecek ve disiplin kuruluna sevk edilecek” dedi.

Çiftçi “Kaç başvuru yapıldı” sorusuna da “Türkiye’nin her yerinden toplan 286 seçim çevresinden yedi bin civarında başvuru oldu” yanıtı verdi.

CHP'li vekil arıcı kıyafetiyle TBMM kürsüsünde konuştuCHP’li vekil arıcı kıyafetiyle TBMM kürsüsünde konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.