CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kurşunlar: Araçtan havaya ateş açıldı, iki kovan bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 6 Nisan saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan il başkanlığı binalarına düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleştiğini duyurdu.

Siyaset 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’da İyi Parti’nin ardından CHP il başkanlığı etrafında da şüpheli silah sesleri duyuldu. Saldırının doğrudan CHP il binasına karşı yapılıp yapılmadığı bilinmiyor ama polis il başkanlığı yakınındaki TEM otoyolunda boş kovanlar buldu, inceleme devam ediyor.

Olayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duyurdu. İl başkanlığında görevli polis memurunun 5-6 el silah sesi duyduğunu aktaran Kaftancıoğlu, binada herhangi bir mermi izi olmadığını belirtirken mermi kovanlarını bulunduğunu söyledi. Olay hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Olayın yaşandığı saatlerde Ankara’da olan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, haber aldıktan sonra hızlıca karayoluyla İstanbul’a geldi. Sabah 09.00 sularında Kaftancıoğlu ve ekibi il binasına vardığında polis ekipleri çalışmalarını tamamlamıştı.

 

Kaftancıoğlu ve CHP’ye ilk ziyareti ise İyi Parti gerçekleştirdi. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, Kaftancıoğlu’na geçmiş olsun dileklerini ilettirken olay hakkında “Zulüm ve tehditler bizi yolumuzdan döndüremez” dedi.

 

Kaftancıoğlu: Şaşırmadık

CHP İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Bir hafta önce İyi Parti İl binasına yapılan saldırı, bu sabaha karşı il binamızın hemen karşısından açılan ateşler, eğer bekçi değilse ya da ne amaçla geldiyse bilmiyoruz; umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Ama bir hafta içinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, hani ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim. Sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür diye tahmin ediyorum” dedi.

“İl başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu ancak geçen hafta İyi Parti’ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Nitekim şaşırmadık” diyen Kaftancıoğlu, yaşanan olayın bir saldırı olup olmadığına dair sorunun cevabını kendilerinin veremeyeceğini belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayla ilgili il başkanlığı önünde açıklama yaptı

Olayla ilgili İstanbul Valisi’yle görüştüğünü aktaran Kaftancıoğlu, kamera görüntülerinin incelendiğini ve araştırmanın sürdüğünü belirtti. Kaftancıoğlu ayrıca CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayı yakından takip ettiğini, kendisine anbean bilgi verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu: 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığına saldırı şüphesiyle ilgili, “Arkadaşlar hiç kimse merak etmesin kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz” diyerek bu tarz olayların olmayacağını, bu olayları yaratanların da yargılanacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasını “Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye’de” diyerek sonlandırdı.

İstanbul Valiliği: Araçtan havaya ateş açıldı, iki kovan bulundu

İstanbul Valiliği tarafından olay hakkında yapılan açıklamada ise elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edildiği söylenirken,  çalışmalarda, yol kenarında 9 mm çapında iki adet kovan bulunduğu belirtilirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.