Akşener’in engellenen afişler için suçladığı İmamoğlu sert çıktı: Bana taş atmak prim yapacak zannediliyor

İYİ Parti lider Meral Akşener partisinin afişlerinin Ekrem İmamoğlu tarafından engellendiğini söyledi, CHP’ye karşı da vitesi yükseltti. Yanıt ise Ekrem İmamoğlu’ndan geldi: “Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak, taş atmak prim yapacak zannediliyor”

Siyaset 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Akşener’in gündeminde İstanbul, Ankara ve İzmir’de “anlaşmalı  şirkete gelen telefonlar” nedeniyle asılamadığını söylediği afişler vardı.

Partisinin haftaya “ilginç ve manidar” olayla başladığını belirten Akşener, “Gerçekten ibretlik bir manzarayla karşı karşıyayız. Görünen o ki; görüşleri fark etmeksizin siyasetteki herkes, bizden çok rahatsız. İktidar kurulduğumuz günden beri bizden çok rahatsızdı zaten biliyorduk. Eski HDP’liler, yeni DEM’liler zaten ezelden beri bizden çok rahatsızdı onu da biliyorduk. Son dönemdeyse artık açıkça görmeye başladık ki meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış. Bugün önümüzde yeni bir engel var. Bugün de birileri istiyor ki; billboardsuz seçim kampanyası yapalım. Ama bu defa, öncekilerden farklı ve ilginç olarak önümüze, bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen, Saray değil, belediye. Bizi engellemeye çalışan; Beştepe değil, Saraçhane. Ne kadar da ilginç değil mi? ‘Hadi canım, o kadar da olur mu?’ dediğinizi duyar gibiyim. Heyhat, oluyor. Maalesef oluyor” diye konuştu.

Akşener'den DEM Parti'ye 'mertçe cinayet' yanıtı: Elbette çarpıtacaklarAkşener’den DEM Parti’ye ‘mertçe cinayet’ yanıtı: Elbette çarpıtacaklar

‘İstanbul’dan bir telefon gelmiş’

Konuşmasının devamında olayı anlatan Akşener, “Her siyasi parti gibi, biz de seçim kampanyamızın hazırlıklarını, tamamladıktan sonra bir şirketle anlaşarak Ankara, İstanbul ve İzmir’de, billboardlar kiraladık. Şirketle yaptığımız anlaşmaya göre standart bir uygulamayla belediyelerden onay alındıktan sonra billboardlarımız geçtiğimiz pazar akşamı asılacak pazartesi sabahı da, sokaklarda görünür olacaktı. Ama ne oldu, biliyor musunuz? Billboard görsellerimiz baskıya gitti. Ancak ne hikmetse basımı yapılan billboardlarımızın fotoğrafları çekilip birilerine gönderilmiş. Sonra da İstanbul’dan şirkete bir telefon gelmiş. Peki telefonda ne denmiş biliyor musunuz? ‘Bunları asmayacaksınız.’ Üstelik, sadece İstanbul’da değil Ankara ve İzmir’de de asılmayacakmış. Gelen bu telefonun üzerine şirket de haliyle korkmuş tedirgin olmuş. Bu tip durumlarda, prosedür gereği eğer belediye onay vermiyorsa, sebebiyle beraber bir ret yazısı kaleme alıp imzalı ve kaşeli şekilde şirkete; dolayısıyla bize iletmesi gerekir. Ama ne hikmetse lafa gelince, kapsayıcılık ve şeffaflık abidesi kesilen bu belediyeden bize gönderilen ne bir ret, ne de bir onay yazısı olmadı” dedi.

Devamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan cezaevine girdiğinde Pınarhisar’a, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hapis cezası aldığında ise Saraçhane’ye gittiğini hatırlatan Akşener, “Biz haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, mücadele etmek için mağdurun kim olduğuna bakmaksızın yeri geldiğinde Pınarhisar’a, yeri geldiğindeyse Saraçhane’ye en önde koşanlarız” diye sitem etti.

‘Özgür Özel cevabını vermek zorundasınız’

Akşener, CHP lideri Özgür Özel’in Eskişehir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmayı da eleştirdi. Özel konuşmasında İYİ Parti’den milletvekili seçildikten sonra AK Parti’ye transfer olan, yerel seçim sürecinde de AK Parti’nin Eskişehir adayı olarak ilan edilen Nebi Hatipoğlu’na “Eskişehirlileri kandırdı. Muhalifim diye oyları toplayıp Erdoğan’a götürdü. Oy hırsızı” gibi ifadelerle eleştirmişti. İYİ Parti’den CHP’ye katılanlara da rozet takmıştı.

Akşener, “Sayın Özgür Özel, Eskişehir’de çok ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen, AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Bana göre çok ağır bir iftirada bulundu. Buradan Sayın Özel’e sesleniyorum. Bunun cevabını vermek zorundasınız… Siz bilmeyebilirsiniz, 2017’de biz ‘hayır’ oyu kullanmak üzere kampanya yaptı. Kılıçdaroğlu’na gidin sorun. Meral Akşener ve arkadaşlarına CHP, 1 liralık yardım yapmış mı? O dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’nun başında bulunduğu CHP ve emrinde olan belediyeler eliyle bize 1 kuruş para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız. Bu işin peşini bırakmayacağım. Biz sürünürken başımız dimdik gezdik. Bunun cevabını vereceksiniz. Bunu benim kaldırmam mümkün değil. Gelelim 2019’a… Seçimler oldu, İstanbul ve Ankara kazanıldı. Adana, Antalya, Aydın, Muğla kazanıldı. Diğer yerleri saymıyorum, zaten CHP’nin önemli gücü olan yerler. Bundan bahsetmiyorum. Bu belediye başkanlarına sesleniyorum. Sayın İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş, Sayın Zeydan Karalar, Sayın Muhittin Böcek… Ben size herhangi bir işle ilgili, şu kişiye şu işi verin, bize para gelecek diye aradım mı? Partimize 1 liralık katkı istedim mi? Sayın Kılıçdaroğlu, ben sizden herhangi bir talepte bulundum mu? Sizden istemedik, size kazandırdık. Bu soruların cevabını istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağımı buradan ilan ediyorum. Herkes haddini, hukukunu bilecek” sözleriyle tepki gösterdi.

Karamollaoğlu’ndan Akşener’e 'Sivas' telefonu: 'Cumhuriyet burada yıkılacak' demedimKaramollaoğlu’ndan Akşener’e ‘Sivas’ telefonu: ‘Cumhuriyet burada yıkılacak’ demedim

Bize taş atmak prim yapacak zannediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisini hedef alan açıklamalarıyla ilgili ”Bu açıklamayı neden yaptığını bilmiyorum” dedi.

Akşener’e yanıt veren İmamoğlu, ilan panolarının reklamlarıyla aracı şirketlerin ilgilendiğini belirterek ”Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişim ya da engellemede bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler. Bu açıklamayı neden yaptığını bilmiyorum. Bir kere bu işin İstanbul’u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler de firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler. Belli ki İstanbul’da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak, taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilmeye gidiyor. Bize atılan taş havada güle dönüşür, dikkat etsinler” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.