Akşener’in ‘İmralı’ iddiaları sonrası Bakanlık belge paylaştı

İYİ Parti lideri Akşener'in, iktidarın İmralı'ya görüşmek için birilerini gönderdiği yönündeki sözlerine Adalet Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Belge paylaşan Bakanlık, İmralı'ya hizmet binalarını tamir etmek için teknik ekip gönderildiğini belirtti.

Siyaset 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 1 Mayıs’ta Habertürk’teki canlı yayında iktidarın İmralı’ya heyet gönderdiğini iddia etmişti. Akşener’in “Daha yeni İmralı’ya adam gönderdiler, yardım istediler. Siyasetçi olsa adını söylerim. Yargıdan birini gönderdiler” sözlerine iktidardan peş peşe yalanlama geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün “Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok” dedi. Dün ise Sabah Gazetesi, bakanlık tarafından teknik ekibin gönderilmesine ilişkin belgeleri yayınladı. Haberde yer alan belgelerde İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinin çatılarında 5-7 Şubat’ta meydana gelen fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı kaydedildi. Oluşan hasar nedeniyle, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının üst yazısı ile İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde meydana gelen hasarların ve tespit edilecek ihtiyaçların bakım ve onarımlarının yaptırılması için teknik ekip görevlendirilmesinin talep edildiği aktarıldı.

Adalet Bakanlığı, teknik ekibin gönderildiğine dair belgeleri paylaştı.

Açıklamada Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli 1 makine mühendisi, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli inşaat ve elektrik mühendislerinden oluşan toplam 4 kişilik teknik ekip ile ekibin başkanlığını ve koordinesini yapmak üzere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İnşaat Emlak Büro Sorumlusu Tetkik Hakiminin görevlendirildiği ifade edildi. Adada teknik incelemelerin yapılarak ihtiyaç duyulan tadilat ve güçlendirmelere ilişkin hazırlanan raporun Genel Müdürlük makamına sunulduğu ifade edildi.

Erdoğan’ın ‘Kandil’ çıkışına Akşener’den İmralı iddiasıyla yanıtErdoğan’ın ‘Kandil’ çıkışına Akşener’den İmralı iddiasıyla yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.