Parti içi muhalefet Akşener’in karşısına aday çıkarmayacak: Bu kadar istifa olacağını düşünmemiştik

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve parti içi muhalefeti temsilen kurulan Ortak Akıl Platformu Sözcüsü Ethem Baykal, 10Haber'e yaptığı açıklamada Akşener'in karşısına aday çıkarmayacaklarını belirterek, “Bu kadar istifa olacağını düşünmemiştik” dedi.

Siyaset 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Büyük kongresini 24 Haziran’da yapacak olan İYİ Parti’de iç tartışmalar devam ediyor.

Kongre öncesi partinin kurucularından Aytun Çıray, Ahat Andican, Emine Küçükali ve Taylan Yıldız gibi isimler istifa etmişti.

İYİ Parti’de parti içi muhalefeti temsilen kurulan Ortak Akıl Platformu genel kongrede Meral Akşener’in karşısına genel başkan adayı çıkarmayacaklarını açıkladı. İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Ortak Akıl Platformu Sözcüsü Ethem Baykal, 10Haber’e yaptığı açıklamada aday çıkardıkları taktirde partide bir yarılma olacağını söyledi.

Ethem Baykal şöyle devam etti:

“Eleştirilerimizin arkasındayız. İstifa liderlerin başaramadığında göstereceği bir erdemdir. Lider başarılıysa kalır, başarısızsa gider. İYİ Partililerin 5 yılını daha harcamaya gerek yok. Akşener’in başarısızlığını kendisinin kabul etmesini istiyoruz. Ortak Akıl Platformu bir kurultaylık bir oluşum değildir. Yolumuz uzun. Birçok arkadaşımız biz varız diye partide duruyorlar. Biz yola çıkarken partiden bu kadar istifa talebinin olacağını düşünmemiştik. Partideki çözülmeye katolizer olmak istemedik.”

İYİ Parti'de parti içi muhalefet Akşener'e karşı harekete geçti: Bildiriyle istifa çağrısıİYİ Parti’de parti içi muhalefet Akşener’e karşı harekete geçti: Bildiriyle istifa çağrısı

‘İkna odaları kuruldu’

Akşener’i “tek kadın” olmakla suçlayan Baykal, istediklerinde olağanüstü kongreye gidebilecek kadar delegenin kendilerini desteklediklerinin altını çizerek, “Biz bu seçimde çok keskin bir aday çıkarsaydık, partide yarılma olacaktı. Bunu göze almak istemedik. Bizim platformumuzdaki delegelerin bir kısmı kongreye gitmeyecek, bazı arkadaşlar gitmek mecburiyetinde partideki pozisyonunu korumak için. İstanbul İl Başkanı ika odaları kurdu. Eğer kongreye gelip oy vermezseniz siyasi geleceğinizle oynarız şeklinde tehditlerde bulundu. Bu nedenle bazı arkadaşlarımız gidecek ve boş oy kullanacaklar. Sayın genel başkandan buradaki durumunu görür ve tek kadınlıkla yürünmeyeceğini görür diye düşünüyoruz” diye konuştu.

İYİ Partili Taylan Yıldız partisinden istifa etti: Kişisel değil, sistemselİYİ Partili Taylan Yıldız partisinden istifa etti: Kişisel değil, sistemsel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.