İYİ Parti örgütlerinde istifa rüzgarı

Isparta’da İYİ Parti’den istifa eden İl Başkanı Hasan Büyükçam’ın da aralarında bulunduğu 100 kişi, törenle CHP’ye katıldı.

Siyaset 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Isparta’da İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan 100 kişi için CHP Isparta İl Başkanlığı’nda üye katılım töreni düzenlendi.
Aralarında eski İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Börekçi, gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu üyelerinin de olduğu üye katılım töreninde konuşan CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, “Bugün hem benim açımdan hem hepimiz açısından Isparta’nın siyasi tarihi açısından çok özel ve önemli bir gün. Bugün sizlerle birlikte Isparta ittifakının ilk adımlarını atıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, artık Isparta’da her dönem birilerini destekleyen birileri ile yol yürüyen bir parti değildir. Herkes hesabını kitabını ona göre yapsın. Cumhuriyet Halk Partisi bugün bize güç katan dostlarımız ile beraber artık Isparta’da yeni bir denklem yaratıyor ve bu denklemin sonucunda da halkçı belediyecilik ile tanıştıracağız Ispartalıları.31 Mart’a koşarak gidiyoruz. Sizlerin bize verdiği güçle Isparta Belediyemizi Atakan başkanın önderliğinde kazanmaya hazırız. Tekrar şunu söylüyorum, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel sık sık ifade ediyor; burası baba evidir, baba ocağıdır. Hepiniz baba evine baba ocağına hoş geldiniz ” dedi.

Rize’de de 200 kişi istifa etti

İYİ Parti’de bir istifa depremi de önceki gün Rize’de yaşanmıştı. Eski İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık’ın ihraç talebiyle disipline sevk edilmesinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığında istifa depremi yaşandı. Özyanık, kendisi ile birlikte 200 partilinin partiden istifa ettiğini duyurdu. Özyanık, Genel Başkan Meral Akşener’in ‘Benimle vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızla hareket edin’ sözünden yola çıkarak paylaşım yaptığını ve sonucunda kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildiğini ifade etti. Özyanık, kendisi ile birlikte 200 kişinin daha İYİ Parti’den istifa ettiğini belirterek, “Bu benim için üzücü bir açıklama bunu söylerken içim kan ağlıyor. Ben kimsenin çetelesini tutup da istifa ettirdi gibi bir durum yok. Beni arayan arkadaşlarıma baktığımda bir sayı verecek olursak yaklaşık 200 kişi civarında bir arkadaşımız bizle birlikte yol yürüyeceğini ifade ettiler” dedi.

Marmaris'te CHP'li yeğen ile İYİ Partili dayı yarışacakMarmaris’te CHP’li yeğen ile İYİ Partili dayı yarışacak

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.