Marmaris’te CHP’li yeğen ile İYİ Partili dayı yarışacak

İYİ Parti'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar, yeğeni olan CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü ile başkanlık için yarışacak. Ali Acar, geçen dönem CHP'den Marmaris Belediye Başkanlığı yapmıştı.

Siyaset 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi dün akşam aday belirleme gündemiyle toplandı. Parti Meclisi toplantısı öncesinde bir araya gelen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Parti Meclisi’nin onayına sunulacak adayları netleştirdi.

PM toplantısı sonrasında ise CHP’nin Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise partisinin Marmaris Belediye Başkan adayını geçtiğimiz haftalarda Ünlü’nün dayısı Ali Acar olarak ilan etmişti. Marmarisliler dayı ve yeğeninin seçim mücadelesini izleyecek.

Öte yandan Ali Acar, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Marmaris Belediye Başkanı seçimişti. 3 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Ali Acar, önce Memleket Partisi’ne geçmiş ve 2018 genel seçimlerinde Memleket Partisi’nden İstanbul 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı olmuştu. Acar, daha sonra İYİ Parti’ye geçti ve İYİ Parti’nin Marmaris Belediye Başkan adayı oldu.

Acar Ünlü ise 2014 yılında yapılan seçimler ile Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve halen görevine devam ediyor. Acar Ünlü 2018 yılında CHP Marmaris İlçe Başkanlığı da yapmıştı.

CHP 4'ü büyükşehir 103 yeni adayını açıkladıCHP 4’ü büyükşehir 103 yeni adayını açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.