Ak Partililer ‘hile’ sandı, eğitim için bastırılan oy pusulalarına polis el koydu

Siyaset 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Konya’nın Derbent ilçesinde CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak’ın okuma yazma bilmeyen seçmenlere eğitim vermek için bastırdığı 41 adet oy pusulasına ihbar üzerine polis el koydu. Ak Parti’ye yakın hesaplar, olayı ‘hile’ olarak algıladı fakat basılan pusulaların ‘gerçek’ olmadığı belliydi.

14 Mayıs Genel Seçimleri’ne sayılı günler kalmışken her parti seçmeninin ‘sandık güvenliği’ endişesi sürüyor. Bugün akşam saatlerinde Ak Parti’ye yakın sosyal medya hesapları ve bazı gazeteciler, Konya’nın Derbent ilçesinde CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak’ın CHP’ye mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandığını iddia etti.

10Haber’in ulaştığı CHP’li başkan Çakıllıkoyak ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek pusulaları okuma yazma bilmeyen üyelerine, nasıl ve nereye oy kullanacaklarını göstermek için çıkardığını söyledi.

‘Oy pusulası’ denilen kağıtların gerçek olmadığının ilk bakışta anlaşıldığını söyleyen Çakıllıkoyak, “Pusulalarda, ‘Adayların yerleri belli oldu’ yazıyor. Polis de gerçek olmadığını anladı” dedi.

İhbar üzerine polislerin arabasını aradığını söyleyen Çakıllıkoyak, ifadesinin alındığını belirtti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.