CHP’de danışman atamasına tepkiler bitmiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkücü kökenli ismi danışman olarak atamasına tepkiler sürüyor. CHP İzmir Milletvekili ve eski Gençlik Kolları yöneticisi Gökçe Gökçen, yaptığı açıklamada tepkisini dile getirirken paylaşımı CHP’nin basın grubundan silindi, mesajı atan kişi yöneticilikten çıkarıldı.

Siyaset 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha önce Zafer Partisi’nin gençlik hareketi olan Ayyıldız Hareketi’nin başkanlığını yürüten Gökşen Anıl Ulukuş’u danışmanı olarak görevlendirmesine partililer tepki göstermeye devam ediyor.

CHP Gençlik Kolları'ndan Kılıçdaroğlu'a açık tavır: Kongrede aktif rol oynayacağızCHP Gençlik Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’a açık tavır: Kongrede aktif rol oynayacağız

CHP İzmir milletvekili Gökçe Gökçen, parti yöneticisi olduğu dönemde gençlik politikalarıyla yakından ilgilenen bir isim. Gökçen’in partideki geçmişinde de gençlik kolları yöneticiliği bulunuyor.

Gökçen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gökşen Anıl Ulukuş’un danışman olarak atanmasına tepki göstererek “CHP gençlik örgütlerimizde partimize danışmanlık yapacak, hatta partimizin her kademesine yönetici olacak, bu işi de gayet iyi yapacak kadrolar var. Ne mutlu ki o kadrolar aşırı sağ akımlara karşı mücadelenin bu dönemde ne kadar hayati olduğunun da farkındalar, fakat ne yazık ki hak ettiklerini partimizde henüz alamadılar. Ben o arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.

Gökçen’in paylaşımı, CHP’nin Whatsapp’ta bulunan basın grubunda da paylaşıldı. Fakat, grubu kuran ve yöneticisi olan İlayda Çağla Koçoğlu’nun paylaşımı, Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanlarından Taner Ay tarafından silindi. Koçoğlu, grubun yöneticisi olmaktan çıkarıldı.

Ardından Koçoğlu’nu arayan CHP’li Taner Ay, grubun kurumsal olduğunu belirterek tepki gösterdi. Koçoğlu, CHP’li vekilin paylaşımının kurumsal olduğunu belirtince Ay, “Seviyesizliğinizi kanıtladınız” yanıtını verdi.

Konu hakkında ulaştığımız CHP vekili Gökçe Gökçen ise söylemesi gerekenleri söylediğini belirterek konu hakkında daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

İlk tepki Gençlik Kolları logosunun yaratıcısından

CHP Gençlik Kolları’nın logosunun yaratıcısı ve Maltepe İlçe Başkanlığı yöneticisi Samet Burak Sarı, Zafer Partisi’nin gençlik hareketi olan Ayyıldız Hareketi’nin başkanlığını yürüten Gökşen Anıl Ulukuş’u danışmanı olarak görevlendirmesine ilk tepki gösterenlerden.

https://twitter.com/sametburaksari/status/1676187537625186304?s=20

4 Temmuz’da, atamadan yaklaşık bir saat sonra yaptığı açıklamayla tepki gösteren Sarı, “CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin bu atamayı kabul etmesi mümkün değildir. Bu atamaya tepki göstermemesi de basiretsizlik örneğidir. Sizin her alandaki emeklerinizi bu gibi atamalarla hiçe sayıyorlar. Seçilemeyecek yerlerden milletvekili adayı yazıp, sırtınızı sıvazlayıp gönderiyorlar. Sokaklarda karşı karşıya geldiğin yapının kurucu genel başkanını danışman olarak atıyorlar. Bugün susarsanız, ne zaman konuşacaksınız?” demişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.