Karamollaoğlu’ndan Akşener’e ‘Sivas’ telefonu: ‘Cumhuriyet burada yıkılacak’ demedim

Temel Karamollaoğlu, eski ittifak ortağı Meral Akşener'i aradı, İYİ Parti Sivas Belediye Başkanı adayı Mehmet Ceylan'ın kendisine yönelik "'Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi" sözlerini yalanladı.

Siyaset 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’den Sivas Büyükşehir Belediyesi adayı gösterilen Mehmet Ceylan’ın aday tanıtım toplantısında sarf ettiği sözler siyasetin gündemine oturdu. Ceylan, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 1989 yılında Sivas Belediye başkanı seçildiğini hatırlatıp”‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi. Bu soysuzluk değil de nedir?” demişti.

Ceylan’ın sözlerine ilk tepki SP sözcüsü Birol Aydın’dan gelmişti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın, “96-97 yıllarında koalisyon ortağı olduğumuz, daha birkaç ay evvel işbirliği yaptığımız bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz! İktidarın ajansıyla çalışıp, iktidarın ajandasına göre iş tutanlara söyleyecek çok sözümüz var; ancak böyle bir şerefsizlik karşısında söz söylemek, sözü ziyan etmektir! Apaçık bir yalanla Genel Başkanımızı hedef alan İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olan zâtın hadsizliğini başta İyi Parti’ye gönül veren vatandaşlarımıza, sonra değerli Sivaslılara ve aziz milletimize havale ediyoruz.” dedi.

“Böyle bir ifadem hiç bir zaman olmadı”

T24’ün haberine göre, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün Meral Akşener’i telefonla aradı. İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu’nun da doğruladığı telefon görüşmesinde Karamollaoğlu, Ceylan’ın sözleri hakkında “Böyle bir ifadem hiç bir zaman olmadı” dediği öğrenildi.

Gelecek ve Saadet Partisi grubundan ittifak sinyali: Adaylara bakacağızGelecek ve Saadet Partisi grubundan ittifak sinyali: Adaylara bakacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.