Gelecek ve Saadet Partisi grubundan ittifak sinyali: Adaylara bakacağız

Saadet ve Gelecek Partisi liderleri ile milletvekillerinin toplantısında Meclis çalışmaları ve yerel seçimlerde iş birliği konuları ele alındı. 10Haber'e konuşan TBMM Saadet Grup Başkanı Selçuk Özdağ büyükşehirler için ittifak sinyali verdi. Özdağ, ”İşbirliğine hazırız. Adaylar önemlidir” dedi.

Siyaset 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Saadet-Gelecek TBMM Grubu İstişare Toplantısı 19 Eylül’de yapıldı. Toplantının ardından iki partinin genel başkanı da yerel seçimlerde işbirliğine gidileceğini söyledi ve “Diğer siyasi partilerle de dirsek teması sürecek” dedi.

‘Yaklaşık 250 noktada aday çıkaracağız’

Toplantının ardından 10Haber’e konuşan TBMM Saadet Grup Başkanı Selçuk Özdağ il, ilçe ve beldeleri kapsayan yaklaşık 250 noktada kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi.

Büyükşehirler için ittifak sinyali veren Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

“Saddet Partisi ve Gelecek Partisi olarak yerel seçimlere birlikte girme kararı aldık. Saadet Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde Saadet Partisi logosuyla Gelecek Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde Gelecek Partisi logosuyla gireceğiz. İki partide de yerel seçimlerle ilgili istişare komisyonu kuruldu. Büyükşehirlerde ya da kazanamayacağımızı düşündüğümüz yerlerde ise işbirliğine hazırız. Adayın kim olduğu önemlidir.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özlale’yi göstermesi hakkındaki görüşünü sorduğumuz Özdağ, “Ümit Özlale’ye hayırlı olsun. Her parti kendi adayını çıkarır. Biz de oturur adaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunur ve buna göre karar veririz” dedi.

Yerel seçimlerde muhafetin birleşmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Özdağ, “Yerel yönetimlerde tüm muhalefetin bir araya gelmesini temenni ederim. Aksi taktirde bir parti devleti oluruz. Buna karşı mevcut belediyeleri muhafaza etmek yeni belediyeler eklemek zorundayız” diye konuştu.

Gelecek Partisi'nden '3 vekil AK Parti'ye geçti' açıklaması: 'Provokasyon'Gelecek Partisi’nden ‘3 vekil AK Parti’ye geçti’ açıklaması: ‘Provokasyon’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.