Fenerbahçe vurdu vurdu, vuruldu!

Ankaragücü ve Karagümrük maçlarının son dakikalarında galibiyete uzanan Fenerbahçe, İstanbulspor'a karşı 90+6'da yediği golle berabere kaldı. Fenerbahçe, lider Galatasaray'la farkı azaltma şansını kullanamadı.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe'de uzatma dakikalarında yenen golle kaçan galibiyetten sonra büyük üzüntü yaşandı.

Galatasaray, evinde Karagümrük’le 3-3 berabere kalınca şampiyonluk yarışında kartlar yeniden dağıtıldı. Gelecek hafta Beşiktaş deplasmanına çıkacak Cim Bom, en kritik dönemeçlerden birinde hem de kendi evinde yara aldı. Fenerbahçe, evinde ağırlayacağı İstanbulspor’u yenerek farkı 4’e indirebilir ve rakibi üzerindeki baskıyı artırabilirdi.

Bunların ışığında Kadıköy’de maça hücum ağırlıklı bir 11’le çıkan Jorge Jesus hata istemiyordu. Fenerbahçe 5. dakikada Attila Szalai’yle topu ağlara yolladı ancak gol faul gerekçesiyle iptal edildi. Dakikalar 25’i gösterdiğinde pek de temposunu bulamayan Fenerbahçe’de Emre Mor’un dar açıdan yaptığı vuruş sekti, seken topu ise 18 yaşındaki süper yetenek Arda Güler tamamladı. İlk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.

Arda Güler bu sezon ikinci kez bir maçta 2 gol attı…

Fenerbahçe, ikinci yarıya da iyi başlayan taraf oldu. Sarı-lacivertliler 51. dakikada Arda Güler’in enfes golüyle farkı ikiye çıkardı. Bu golden 5 dakika sonra Fenerbahçe ceza alanı içinde Emeka Friday Eze’nin vuruşunda top Ferdi’nin eline çarptı. Penaltıda topun başına geçen Ethemi hata yapmadı. Aynı Ethemi 66. dakikada sahneye çıktı. Üç pasla geliştirdiği ani atakla rakip ceza alanına giden İstanbulspor’da Ethemi, sol çarprazdan kaleyi denedi, top iyi pozisyon alamayan Samet’in ayağından sekti ve ağlarla buluştu.

Bu kez son dakikada gol yiyen Fenerbahçe oldu

Fenerbahçe’nin bu gole yanıtı gecikmedi. Geçtiğimiz haftanın yıldızı Joao Pedro, 71. dakikada Valencia’nın pasında topu boş ağlara yolladı. Kadıköy’de galibiyet havası esmeye başlarken Fatih Tekke’nin öğrencileri pes etmedi. Ankaragücü ve Başakşehir maçında uzatma dakikalarında maç kazanan sarı lacivertliler bu kez aynı senaryoyu tersten yaşadı. İstanbulspor’da son haftaların parlayan yıldızı Emeka Friday Eze sahneye çıktı ve Fenerbahçe’yi yıkan golü atarak 90+6’da skora dengeyi getirdi. Maç aynen Galatasaray-Karagümrük maçında olduğu gibi 3-3 beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, Galatasaray’la puan farkını 4’e düşürme fırsatını tepti. Kümede kalma mücadelesi veren İstanbulspor ise beraberlikle birlikte puanını 29’a çıkardı.

Maç sonunda Jesus gerildi Arda sakinleştirdi

Maçın son düdüğünün ardından Kadıköy buz kesti. Taraftarın büyük kısmı olduğu yerde kaldı ve stadı terk edemedi. Jesus, oyuncularını orta alanda topladı ve onlara bir konuşma yaptı. Konuşma sonrasında oyuncuların dağıldığı sırada tribünler takıma tepki gösterdi. Jesus da bunun üzerine tribünlere tepki gösterirken Portekizli hocayı sakinleştirip kendisini tünele yönelten isim 18 yaşındaki Arda Güler oldu.

Taraftara sinirlenen Jorge Jesus’u Arda Güler sakinleştirdi.

Fenerbahçe teknik patronu Jorge Jesus, takımın dengesini 2-0’dan hemen sonra gelen penaltı golünün bozduğunu açıkladı ve şunları ekledi: “Aslında maçın başında oyunu kolaylaştırmıştık. 2-0’a kadar oyun bizim elimizdeydi. Kaliteli bir oyun sergiliyorduk. 2-0’dan kısa bir süre  sonra rakibimiz 2-1 yaptı. Seken bir toptan penaltı oldu. Takım o golden sonra sakinliğini kaybetti. Aslında sonuna kadar savaştı takım. Ofansif olarak kaliteliydik. 3 gol attık ama evinizde 3 gol atıyorsanız kaybetmemeli ve berabere kalmamalısınız.”

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

Jesus, rakiplerinin de puan kaybettiğini vurgulayarak şampiyonluk yarışında değişen bir şey olmadığını söyledi: “Rakibimiz ile puan farkını azaltma imkanımız vardı ama maalesef bunu yapamadık. İki takım da berabere kaldığı için durum aynı devam ediyor, değişmedi.”

“Her takım bu tarz zorluklar yaşar”

Jesus, savunmada yaşadıkları sıkıntılarla alakalı olarak “”Yediğimiz ilk gol seken toptan penaltı golü. Defansif anlamda bazı anlarda çok iyi değildik. Her takım zaman zaman bu tarz zorluklar yaşar. Bu takımın geneline bakınca; bu takım savaşan ve pes etmeyen bir takım. Bugün de bunu yaptık ama maalesef 1 puanla ayrılıyoruz. Önemli olan takımın savaşmış, çalışmış ve her şeyi vermiş olması. Futbol böyle maalesef” diye konuştu.

Jesus savunmada yaşadıkları zorlukları her takımın yaşayabileceğine vurgu yaptı…

Maçın sonundaki taraftar protestolarıyla alakalı olarak Portekizli teknik direktör şunları söyledi: “Herkesin gergin  olmasını anlıyorum. Böyle bir beraberliği kimse beklemiyordu. Biz de gerildik, üzüldük. Taraftarlar, oyuncular, teknik heyet… Hepimiz çok üzüldük. Taraftarı anlıyorum. Kimse böyle bir beraberlik beklemiyordu. Üzgünüz, hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu tarz tepkilerin olmasını normal karşılıyorum.”

Ezgjan Alioski: Umut daima var

Fenerbahçe’nin Makedon sol beki Alioski, yaralandıklarını belirterek “Sezon daha bitmedi. Bizler açısından çok zor bir akşamdı. Yaralandık, üzüldük. Bizler inanmaya devam edeceğiz. Futbol böyle bir şey. Daha önce de karakter gösterdik. Geriden gelip kazandığımız maçlar vardı. Bu karakteri gösterdik ama bugün maalesef şans bizden yana değildi. Biz savaşmaya devam edeceğiz. Umut daima var”

Tekke: Korku ve ümit arasındayız

90+6. dakikada attığı golle skoru 3-3’e getiren Emeka Eze, böyle bir deplasmandan bir puanla dönmenin özgüven açısından iyi olduğunu söyledi. İstanbulspor teknik patronu Fatih Tekke ise Kadıköy deplasmanının zorluğuna vurgu yaptı, oyuncularını tebrik ederek şöyle konuştu: “Bu ambiyansta, bu pozisyonda, Kadıköy’de, bu taraftarın önünde, koşulları çok farklı olan iki takım… Bir şampiyonluğa oynuyor, biz düşmeden kurtulmaya mücadele ediyoruz. Maç öncesinde de söylemiştim kolay olmayacak, puan ve puanlar çok çok zor olacak. Beni mutlu eden şey; İnanılmaz derecede bir mücadele! Çok iyi savunduk. Beklediğimiz gibi oldu. Fenerbahçe’nin en az net pozisyona girdiği maçlardan birisi bu. Oyuncularımın birçoğu bu tür ambiyanslara alışık değil. Kadıköy’de 3 gol atmak, geriden gelip bunu başarmak çok büyük başarı, çok çok önemli. İstanbulspor olarak son 10 haftada, öncesi de var; bu oyuncular takdiri hak ediyor. Biz bu lige yakışıyoruz. Neticesinde 1 puan aldık, abartmaya gerek yok. Çok zor 1 puan. Moralimizi tazeledi. Haftaya çok önemli bir maçımız var. Bizim için her maç final. Kendi oyun planımızı uygulamaya çalışacağız. Çocuklar hemen hemen ne dersek yapmaya çalışıyoruz. Korku ve ümit arasındayız ama ümidimiz fazla. 1 puan aldık. Fenerbahçe’ye de başarılar diliyorum. Abartmaya gerek yok.”

Fatih Tekke oyuncularını tebrik etti.

Takımına iki golle katkı sağlayan Valon Ethemi ise “İstanbulspor için gerçekten de çok önemli bir puandı. Gerçekten biz çok inanıyorduk ve güveniyorduk” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.