Aslan’a çelme takan Galatasaraylı… Muslera’nın veliahtı olur mu?

Karagümrük'ün Galatasaray'dan kiraladığı Batuhan Şen, sakat çıktığı maçta 3 gol yemesine rağmen Cim Bom'a puan kaybettiren isim oldu. Trabzonspor'la oynanan maçta kaleyi Viviano'dan devralan Batuhan Şen, Icardi'nin penaltısına 'dur' dedi.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
24 yaşındaki Batuhan Şen sakatlıktan döndü, puanın mimarlarından oldu.

Fatih Karagümrük, geçen hafta içinde konuk ettiği Ümraniyespor’u 4-2 yendi fakat maç sırasında yaşananlarla Galatasaray maçı öncesi büyük fireler verdi. 34’te orta saha Otabek Shukurov sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Cezalı duruma düşen bir başka isim 90+9’da gördüğü sarı kartla İtalyan kaleci Viviano’ydu.

Viviano, 25. dakikada sakatlanan kaleci Batuhan Şen yerine oyuna dahil olmuştu. Batuhan, 15. haftada Adana Demirspor karşılaşmasında aldığı formayı, Ümraniyespor maçının 25. dakikasına kadar bırakmamıştı. Galatasaray altyapısından yetişen ve sezon başında Ümraniyespor’un yedek kaleci olarak kiraladığı Batuhan Şen, Viviano’dan devraldığı kaleyi 14 maçta korumuş ve 22 gol yemişti. Önceki 14 maçta kalede olan Viviano ise bu maçlarda kalesinde 29 gol görmüştü.

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

Batuhan Şen, Karagümrük için birinci kaleci konumuna geçmiş ve 8+3 olan yabancı sisteminde Andrea Pirlo’nun da elini rahatlatmıştı. 2021-22 sezonunu Menemenspor’da kiralık geçiren Batuhan, burada toplam 34 maçta 53 gol yemiş, 4 maçta kalesini gole kapamıştı.

Trabzon maçında kırılmayı yaşattı

Karagümrük formasıyla henüz ikinci maçında Trabzonspor’a karşı forma giyen Batuhan Şen, kendini bu maçta Süper Lig arenasına tanıttı. Karagümrük’ün 2-1 önde olduğu, maçın 10’a 10 devam ettiği anda üst üste kurtarışlar yapan ve takımını önde tutan Batuhan, adeta kırılma anında rüzgarı göğüsledi. Bu an Batuhan için belki de kariyerinin kırılma anlarından biri oldu.

Batuhan Şen, bu andan itibaren vermediği formayla beraber takımının 2023 senesi içinde yakaladığı 12 maçlık yenilmezlik serisinde büyük pay sahibi oldu.

Sakatlığı sekteye uğratmadı

Batuhan ve Karagümrük için her şey yolunda giderken 24 yaşındaki kaleci Ümraniyespor maçının 25. dakikasında sakatlanarak kenara geldi. Ligde bir sonraki maç, altyapısından yetiştiği Galatasaray’a karşı Nef Stadı’nda oynanacaktı.

Altyapıdan beri karşısında forma giymenin hayalini kurduğu 50 bin taraftarın önüne çıkma fırsatı kaçma noktasındaydı. Onun sakatlığı ve Viviano’nun kart cezasıyla beraber Pirlo’nun elindeki tek seçenek, kariyerinde tek bir resmi maçı olan Cem Kablan’dı. Batuhan, kariyeri boyunca beklediği fırsatı kaçırmak üzere, Karagümrük de bunun yarattığı çaresizlikle zorlu Galatasaray deplasmanına çıkmak üzereydi.

Galatasaray'da Gomis krizi çıktı; Muslera ve Zaniolo da Gomis'e destek verdiGalatasaray’da Gomis krizi çıktı; Muslera ve Zaniolo da Gomis’e destek verdi

Durumu şüpheli olarak görünen Batuhan Şen, yaşadığı spazmın kendisine engel olmasına izin vermedi Galatasaray karşısında sahadaki yerini aldı. Pirlo, maç öncesi açıklamalarında “Batuhan Şen bu maça yetişti. İnşallah sakatlık yaşamadan maçı tamamlayabilir. Sakatlık yaşarsa, Muzo (Muzaffer Cem Kablan) hazır ve sahada olabilir” dedi.

Başarılı kurtarışlarla puanın mimarı

Batuhan, sakatlanmadı ve 90 dakika sahada kaldı. 3. dakikada kalesinde gol gören Batuhan için bu durum konsantrasyon kaybına neden olmadı. 24 yaşındaki file bekçisi 12. dakika karşı karşıya pozisyonda Nicolo Zaniolo’ya izin vermedi. Bu pozisyon adeta ilk yarının kırılma anı oldu ve Karagümrük 12 dakika içinde bulduğu 3 golle öne fırladı.

Icardi’nin başarısız panenka denemesi Batuhan’ın kucağında kaldı.

Muslera’nın varisi olur mu?

45. dakikada ise savunmanın hatasıyla topu kazanan Mertens hızlı bir şekilde kaleyi yokladı. Batuhan bu şutta da başarılıydı. Şen, 68’de Icardi’nin tembel penaltı vuruşunda topu kucağında buldu. 86’da Icardi’ye atılan ara pasta tehlikeyi savuşturan Batuhan Şen, olası bir yenilgiyi önledi. Karagümrük şampiyonluk yolundaki Galatasaray’a çelme takarken, 24 yaşındaki Batuhan Şen, bir büyük maçta daha kendini izleyenlere kanıtladı. Galatasaraylı taraftarlar “Batuhan Şen, Muslera’nın varisi olur mu?” sorusunu sormaya başladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.