Beklenen açıklamayı yaptı: Joe Biden 2024’te aday, rakibi yine Trump olabilir

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım 2024'teki başkanlık seçiminde aday olduğunu duyurdu. Mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Başkan Yardımcısı olarak ikinci dönemde görev alacağını açıkladı. ABD tarihinin en yaşlı başkanı olan Biden seçilirse görevi tamamladığında 85 yaşında olacak.

Dünya 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 2024’te yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı.

“Her neslin demokrasi ve temel özgürlükleri için ayağa kalkmak zorunda kaldığı bir zaman vardır. Bunun da bizim zamanımız olduğunu düşünüyorum” diyen Biden, 3 dakikalık bir video eşliğinde 5 Kasım 2024’teki seçimde ikinci dönemi için yarışacağını duyurdu.

Eski başkan Donald Trump da başkanlık seçimleri için adaylığını açıklamıştı. Trump’ın başkan adayı olabilmesi için Cumhuriyetçi Parti’deki adaylık yarışını kazanması gerekiyor. 76 yaşındaki eski başkanın en büyük rakibi Florida Valisi Ron DeSantis olduğu düşünülüyor.

Biden’ın videosu, ‘Özgürlük’ ifadesiyle başlıyor ve ABD Kongresi’ne düzenlenen saldırıdan görüntülerle beraber, kürtaj hakları, demokrasinin korunması, oy kullanma hakkı ve sosyal güvenlik imkanlarına değiniliyor. 80 yaşındaki Biden, eğer seçilirse 81 yaşında tekrar başkanlık koltuğuna oturacak ve görevi tamamladığında 85 yaşında olacak.

Eş zamanlı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de bir dönem daha başkan yardımcılığı için yarışacağını duyurdu.

İkilinin seçim kampanyası için destek toplayacağı internet sitesi de duyuruldu.

 

ABD'nin en çok izlenen programcısı Tucker Carlson kovuldu: 787.5 milyon dolarlık faturaya sebep olmuştuABD’nin en çok izlenen programcısı Tucker Carlson kovuldu: 787.5 milyon dolarlık faturaya sebep olmuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.