ABD’nin en çok izlenen programcısı Tucker Carlson kovuldu: 787.5 milyon dolarlık faturaya sebep olmuştu

2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını ekrana taşıması nedeniyle oy sayım şirketi Dominion'a 787.5 milyon dolar ödemeyi kabul eden ABD kanalı Fox News, bu iddiaların en çok dile getirildiği programın sunucusu Tucker Carlson'ı kovdu. Carlson eski Başkan Trump'ın yakın arkadaşıydı.

Dünya 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
53 yaşındaki Carlson, 2016'dan beri Tucker Carlson Tonight adında, prime timeda yayınlanan bir program hazırlıyordu.

ABD’de ülkenin en çok izlenen televizyon programcısı Tucker Carlson, çalıştığı Fox News kanalından kovuldu. Bu karar, kanalın 2020 yılındaki ABD Başkanlık seçiminde oy sayımında hile yapıldığına dair yayınları nedeniyle davalık olduğu oy sayım şirketi Dominion’a 787.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmesinden birkaç gün sonra alındı. Carlson, bu davaya konu alan iddiaların sıkça dile getirildiği programların sunucusuydu.

Amerikan sağının en etkili isimlerinden biri olarak görülen Tucker Carlson’ın görevden alınması, “Fox News Media ve Tucker Carlson yolları ayırma kararı almıştır. Kendisine sunucu ve öncesinde de katılımcı olarak kanalımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasıyla duyurdu.

Carlson, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşlerini savunan ve eski başkanla sıkı ilişkileri olan bir programcıydı. Karar sonrası Carlson’ın büyük şaşkınlık yaşadığı öne sürülüyor. Yakın arkadaşı Donald Trump ise favori kanalı Fox’un bu hamlesine ilginç bir tepki gösterdi: New York Times’ın aktardığına göre, Tucker Carlson’ın görevden alınmasıyla ilgili olarak kamuoyuna yapacağı ilk açıklamayı, Fox News’un en büyük rakiplerinden biri olan Newsmax’te yapma kararı aldı.

New York Times, 2022 yılında, Tucker Carlson’ın o dönem 1150 bölüm yayınlanmış programının analizini yapmış ve sunucunun aşırılık yanlısı fikirleri ve komplo teorilerini nasıl desteklediğini etkileyici şekilde okuyucularına sunmuştu.

53 yaşındaki Carlson, 2016’dan beri Tucker Carlson Tonight adında, prime timeda yayınlanan bir program hazırlıyordu. Son büyük mülakatını da Twitter’ın CEO’su Elon Musk’la gerçekleştirmişti. Kanaldan gelen bilgiye göre Carlson yerine bir isim bulunana kadar sözkonusu program Fox News’tan dönüşümlü olarak farklı isimlerin sunacağı Fox News Tonight adıyla yayınlanacak.

 

Araştırıldı onaylandı: Aşırı görüşler, ılımlılara göre daha çok ilgi topluyorAraştırıldı onaylandı: Aşırı görüşler, ılımlılara göre daha çok ilgi topluyor

Amerika'da Fox News yalan haber yaptığını kabul etti, 787 milyon dolar tazminat ödeyecekAmerika’da Fox News yalan haber yaptığını kabul etti, 787 milyon dolar tazminat ödeyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.