Fenerbahçe için Kadıköy acı vatan!

Kadıköy özellikle İstanbul takımlarına karşı cehennem olmaktan çıktı. Fenerbahçe'nin İstanbullu rakipleri Galatasaray, Beşiktaş, Ümraniyespor, İstanbulspor, Karagümrük ve Kasımpaşa Ülker Stadı'nda 18 gol sevinci yaşadı. Kadıköy'de 10 puan kaybedildi.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli Enner Valencia, İstanbulspor beraberliğinden sonra sahada büyük üzüntü yaşadı.

Kadıköy, uzun süre Fenerbahçe’nin kalesiydi. Rakipleri Kadıköy’e geldiğinde ayakları titrerdi. Bu derbiler için geçerliydi. Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlara on yılı aşkın yenilmezlik serileri yakalanmıştı. Ancak bu durum geçtiğimiz sezonlarda değişti. Önce 2019-20 sezonunda Galatasaray’a karşı 3-1’lik skorla Kadıköy kalesi düştü. Bir sezon sonra Beşiktaş, Fenerbahçe’yi kendi sahasında 4-3 yenerek sarı lacivertlilerin hakimiyetine son verdi.

Kadıköy’de İstanbul takımlarına 10 puan kaybedildi

Jorge Jesus yönetiminde 2022-23 sezonuna başlayan Fenerbahçe, Galatasaray’ın 6 puan gerisinde bulunuyor. Bu puan farkında göze bakan en önemli detay ise sarı lacivertlilerin Kadıköy’de İstanbul takımlarına kaptırdığı puanlar ve yediği goller. Sarı lacivertliler şu ana kadar 29 maçta 36 kez topu ağlardan çıkardı. Fenerbahçe’nin yediği gollerin 18’ini Kadıköy’de İstanbul takımları Galatasaray, Beşiktaş, Ümraniyespor, İstanbulspor Karagümrük ve Kasımpaşa’dan yedi. Fenerbahçe’nin Kadıköy’de kalesini kapatabildiği tek İstanbul takımı Başakşehir oldu. Fenerbahçe, 7 İstanbul takımıyla Kadıköy’de yaptığı maçlarda 19 gol atarken 11 puan çıkarabildi. Bir başka deyişle 10 puan Kadıköy’de kaybedildi.

Çekirge değil adaletÇekirge değil adalet

Ümraniyespor’dan 3 gol yendi

Fenerbahçe, Kadıköy’de sezona şu an küme düşme bölgesinde bulunan Ümraniyespor’dan 3 gol yiyerek başladı. Daha sonra Ausburg’a transfer olan Merghim Berisha’nın uzatma dakikalarında attığı golle 3-3 beraberliği sağlayan Kanarya sahadan 1 puanla ayrıldı.

Karagümrük ile 9 gollü maç

Fenerbahçe’nin Kadıköy’de Karagümrük’ü 5-4 yendiği karşılaşma Süper Lig’in unutulmaz maçları arasına girdi. sarı lacivertliler Mitchy Batshuayi’nin uzatma dakikalarında attığı golle sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Başakşehir… Gol yenilmeyen tek maç

Fenerbahçe’nin İstanbul takımlarına karşı Kadıköy’de gol yemediği tek maç Başakşehir’e karşı oynandı. Diego Rossi’nin son dakikalarda attığı golle 3 puan kazanıldı.

Fenerbahçe, Kadıköy’de Galatasaray’ı yenebilse şu an puanlar eşit olacaktı.

Galatasaray derbisinde 3 farklı yenilgi

Fenerbahçe, şu an lig lideri olan Galatasaray’a kendi sahasında maçı 3-0 kaybederek şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Bu maç aynı zamanda Fenerbahçe’nin bu sezon Kadıköy’de bir İstanbul takımına gol atamadığı tek maç oldu.

Kasımpaşa’ya karşı farklı galibiyet

Fenerbahçe’nin Kadıköy’de en rahat kazandığı maç Kasımpaşa maçı oldu. 1-0 yenik duruma düşen sarı lacivertliler üstün bir oyunla 5 gol buldu. Sari lacivertliler sahadan 5-1’lik galibiyet ve 3 puanla ayrıldı.

Fenerbahçe, 10 kişi kalan Beşiktaş’tan 4 gol yedi.

Beşiktaş, 10 kişiyle 4 gol attı

Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda en büyük hasarı veren maçlardan biri Kadıköy’de Beşiktaş’a karşı oynandı. 10 kişi kalan Beşiktaş, 1-0 yenik durumdayken 4 gol bulmayı başardı. Karşılaşma 4-2 biterken Fenerbahçe bu sezon Karagümrük maçından sonra bir kez daha Kadıköy’de bir İstanbul takımından 4 gol yedi.

Fenerbahçe vurdu vurdu, vuruldu!Fenerbahçe vurdu vurdu, vuruldu!

Eksik İstanbulspor’a son dakika golüyle puan kaptırıldı

Fenerbahçe’nin bu sezon bir İstanbul takımıyla oynadığı son maç İstanbulspor karşılaşması oldu. Cezalı oyuncuları nedeniyle eksik bir kadroyla çıkan rakibi karşısında Kanarya, bu maçta da kalesini gole kapatamayı başaramadı. Küme düşmeme savaşı veren İstanbulspor, uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-3’ü yakaladı ve çok değerli bir puanı hanesine yazdırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.