Kılıçdaroğlu’ndan Suriyeli göçmenler çıkışı: Okullarını, kreşlerini yapıp geri göndereceğiz

Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün önce Eskişehir’de sonra Burdur’da Mansur Yavaş’la birlikte vatandaşlara seslendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Yalova’daydı. Kılıçdaroğlu, “Suriyelilerin okullarını, kreşlerini yapıp geri göndereceğiz” dedi.

Siyaset 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de yaptığı konuşmada, Türkiye’de bulunan Suriyeli göçmenleri ülkelerine geri göndereceklerini bir kez daha yineledi.

Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün Eskişehir’deki Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Türkiye’yi barıştıracağız. Kucaklaşacağız, hep beraber kucaklaşacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, herkesin akşam huzur içinde evine gittiği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Umutsuzluğu bu topraklarda bitireceğiz” dedi.

Eskişehir’de 44 bin 648 gencin ilk kez sandığa gideceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençlerimize sesleniyorum. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. Türkiye’ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın, otoriter bir yönetimi demokratik bir yolla değiştirin” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı yanına alarak vites yükseltti: Bir günde üç miting yaptı, çok büyük kalabalıklar topladıKılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yanına alarak vites yükseltti: Bir günde üç miting yaptı, çok büyük kalabalıklar topladı

“Sınırlar neden korunmuyor?”

Kılıçdaroğlu, düzensiz göçmenler ve sınır güvenliği ile ilgili şunları söyledi:

“Yabancılar, yani Suriyeli kardeşlerimiz… Ben, bundan önceki seçimlerde AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek isterim. Ya hu Allah aşkına, sınırlar neden korunmuyor? Bizim sınırlar neden yol geçen hanı? 3 milyon 600 bin Suriyelinin bizim ülkemizde ne işi var? Neden bunları kısa bir süre içinde, huzur içerisinde kendi ülkelerine göndermediniz? Neden çaba harcamadınız? Yeri gelince şikayet ediyorsunuz, yeri gelince de ‘Oyumuzu onlara vereceğiz’ diyorsunuz. O zaman evlerinizden çıkın, Suriyelileri getirin, evinizde onlar otursunlar. Alırsın sığınmacıları, hepsini Saray’a yerleştir kardeşim. Niye yerleştirmiyorsun? Hatay’ın nüfusu değişecek. Kilis’te daha fazla sığınmacı var. Nasıl olacak bu tablo? Bizim çocuklarımız iş bulamıyor, onlar asgari ücretin yarısıyla hem de 12-13 saat çalışıyorlar. Onların emekleri de sömürülüyor. Yazık günah değil mi? Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi, -Bay Kemal’in sözüdür- en geç iki yıl içerisinde, ırkçılık yapmadan kendi ülkelerine göndereceğiz. Onların okullarını, kreşlerini yapacağız. Avrupa Birliği fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak. ‘Buyur kardeşim, kendi ülkene gidebilirsin’ diyeceğiz. Çünkü biz, Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermiş bir ülkeyiz. Bütün komşularımızla iyi geçinmek isteriz. Biz, sorun yaratan değil, çıkan sorunları çözen bir ülke konumunda olmak zorundayız. Biz, kavganın tarafı değiliz. Biz, demokrasiyi getiren, bütün İslam ülkeleri ve mazlum ülkelere örnek olan bir devletiz. Bu çerçevede yolumuza devam edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu’ndan önce konuşan Yavaş, “TOGG da, İHA ve SİHA’lar da, TCG de bu milletindir, kimsenin babasının malı değildir. Bize düşen bunların çok daha güzellerini yapmaktır. Ülkedeki mülteciler bekamızı tehdit ediyor. Ülkemizdeki pahalılık, enflasyon, kira fiyatları hepsi beka sorunu haline geldi. En büyük beka sorunu iktidarın kendisi oldu. Kötü giden hiçbir şey bu iktidarın üzerine yapışmıyor. Gençlerin iş beğenmemesi gibi bir durum yok. Gençler emeğinin karşılığını alamıyor” dedi.

Mansur Yavaş, Burdur’da da Kılıçdaroğlu’ndan önce vatandaşlara seslendi

Kılıçdaroğlu ve Yavaş Eskişehir’den Burdur’a geçti. İkiliyi Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda gençlerin ağırlıkta olduğu bir kalabalık karşıladı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada “Sana söz Burdur” diyerek vaatlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu’nun “Bazı seçmenler, ‘Altın biriktirebilir miyim?’ diye soruyor. Elbette biriktireceksiniz” sözleri ve altın hesabı vaadi kadınlardan yoğun alkış aldı.

İmamoğlu, Yalova’da vatandaşlara seslendi

İmamoğlu Yalova’daydı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yalova’da düzenlenen mitingte konuştu. İmamoğlu, “Siz zannediyor musunuz biz, Hatay’ı, Maraş’ı, Antep’i, zannediyor musunuz biz Adıyaman’ı düştüğü yerde bırakırız. Sizi alacağız, baş tacı yapacağız. Ayağa kaldıracağız sizi. Çünkü biz devlet yönetmenin gerektirdiği ahlaka ve vicdana sahibiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu yerde hak, hukuk ve adalet olur. Yolsuzluk olmaz, usulsüzlük olmaz, haksızlık olmaz, adaletsizlik olmaz; hak, hukuk, adalet olur” diye konuştu.

Meydanlar seçime ne kadar yansır?Meydanlar seçime ne kadar yansır?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.