AK Partili Türkeş, ortağı Hüdapar’a verdi veriştirdi

AK Parti milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun “Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor” sözlerine “Benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak" diyerek tepki gösterdi.

Siyaset 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için gün sayarken AK Parti milletvekili ve Ankara 1. Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş, HÜDA PAR’dan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Radyo Sputnik’te yayımlanan Elif Sudagezer Tüzüner ve Fethi Yılmaz’la Seçim Özel programında değerlendirmelerde bulunan Türkeş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine HÜDA PAR’a tepki gösterdi.

Türkeş, “Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim” dedi.

Habertürk’te Kürşad Oğuz’un konuğu olan Yapıcıoğlu, “2015 yılında milletvekili yeminini eleştiriyorsunuz. Seçilince yemin edecek misiniz?” sorusuna “Bakacağız” diye yanıt vermişti.

HÜDA PAR’ın vizyonu: 'Zina suç olmalı, zorunlu karma eğitim kalkmalı, 6284 değişmeli’HÜDA PAR’ın vizyonu: ‘Zina suç olmalı, zorunlu karma eğitim kalkmalı, 6284 değişmeli’

Yapıcıoğlu devamında şunları söylemişti:

“Şimdi biz diyoruz ki yeni anayasada değiştirilemez madde olmamalı, diyor ki; HÜDA-PAR şu şu maddeleri değiştirecek. Gelin hep beraber bu milletin temsilcileri olarak tüm siyasi partiler bir masada olsun ve bir anayasa yapalım diyorum. Neticede bizim yazdığımız anayasa, beşer kelamıdır. Üzerinden zaman geçince eskir. Bugün için mükemmel bir metin ortaya koyduğumuzu düşünebiliriz. Fakat torunlarımızın torunları da bu maddelere dokunamaz diye bir kayıt koymanın ne anlamı var, kimin hakkı var.

Bu varken birileri ısrarla Türk bayrağı dediğinde aynı birileri gidip öbür taraftan Kürt’ü kışkırtıp ‘Bu Türk’ün bayrağı senin bayrağın nerede, sen de bir bayrak edin’ diye sıkıştırıyor. Türk bayrağı yerine Türkiye bayrağı denmeli. Ülkelerin bayrağı olur ve bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti”

HÜDA PAR, Cumhur İttifakı’nın resmi bileşeni değil ama AK Parti ile yaptıkları ittifak gereği dört HÜDA PAR’lı AK Parti listelerinden seçime giriyor. Bu durum ittifak bileşeni olan Büyük Birlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde rahatsızlığa yol açıyor. HÜDA PAR, Kürt sorununun çözümüyle ilgili “özerklik, ana dilde eğitim” gibi kavramları sık sık dillendiriyor.

Akşener'den Erdoğan'a: Sol elinde PKK, sağ elinde Hizbullah varAkşener’den Erdoğan’a: Sol elinde PKK, sağ elinde Hizbullah var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.