Hişt Hişt! ‘Dune 2’, ‘Wonka’, ‘Napolyon’, ‘Barbie’ ve ‘Adalet 3’ten haberler var

2023'ün iddialı filmlerinden yeni haberler var. Geçen hafta gerçekleşen bir etkinlikte 'Dune 2', 'Wonka', 'Napolyon', 'Barbie' ve 'Adalet' filmlerinden yeni görüntüler, fragmanlar ve bilgiler paylaşıldı.

Kültür Sanat 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
‘Dune 2’nin kasım ayındaki gösterimi 15 Mart 2024’te ertelendi.

2023’ün iddialı filmlerinden yeni haberler var. Geçen hafta gerçekleşen bir etkinlikte ‘Dune 2’, ‘Wonka’, ‘Napolyon’, ‘Barbie’ ve ‘Adalet 3’ filmlerinden yeni görüntüler, fragmanlar ve bilgiler paylaşıldı.

Daha aksiyonlu bir ‘Dune’ geliyor

Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve’nin oturduğu ‘Dune’ün ikinci filmine dair yeni bilgiler paylaşıldı. Yönetmen Villeneuve ve genç oyuncular Zendaya ve Timothée Chalamet etkinliğe birlikte katıldı. Son günlerde İtalyan modaevi Louis Vuitton’un marka elçisi olarak duyurulan Zendaya, baştan aşağı markaya ait görünümle etkinlikte boy gösterdi.

‘Dune’ün ilk filmi kimileri tarafından çok beğenilmiş, bazıları hayalkırıklığı olarak yorumlamıştı. Ama herkesin birleştiği ortak bir nokta vardı. Zendaya, ilk filme çok az görülüyordu. Görünen o ki bu durum yeni filmde değişecek. Yeni filmde Zendaya kesinlikle daha görülür olacakmış.

Denzel Washington ödül aldı, ‘Adalet 3’ filminden yeni bir fragman paylaştı

Etkinlik kapsamında oyuncu Denzel Washington’a CinemaCon Ömür Boyu Başarı Ödülü verildi. Oyuncu ödülü kabul ederken ‘Adalet/ The Equalizer’ filmi hakkında açıklamalar da yaptı. İlk olarak 2014 yılında yayımlanan serinin üçüncü filmi 1 Eylül 2023 tarihinde vizyona girecek. Filmden fragman da paylaşıldı.

Jaoquin Phoenix ünlü Fransız imparator Napolyon’a hayat verecek.

‘Napolyon’dan yeni görüntüler

Etkinlikte Ridley Scott’un destansı savaş filmi ‘Napolyon’dan da haberler hatta daha önce yayınlanmamış görüntüler paylaşıldı. Sony Motion Pictures Başkanı ve CEO’su Tom Rothman, Apple TV+ filminden özel bir sahne paylaştı. Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin başrollerinde yer aldığı film, Fransız İmparator Napoleon Bonaparte’ın hayatını ve özellikle katıldığı savaşları anlatacak. ‘Napoleon’ filmi, 22 Kasım 2023 tarihinde vizyona girecek.

Grant’in canlandırdığı Oompa Loomps karakteri, serinin 1971 filmindeki de yer alıyordu.

Wonka’da Huge Grant’ın rolü belli oldu

Warner Bros. Discovery, 2023 CinemaCon’da yaklaşan müzikali ‘Wonka’nın ilk fragmanını paylaştı. 1971 yapımı ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ klasiğinden önceki hikayeye uzanan film, ana karakter Willy Wonka’nın gençliğine odaklanıyor.

Timothée Chalamet’in Wonka’yı canlandıracağı filmde usta oyuncu Hugh Grant ise hikayenin ünlü karakterlerinden Oompa Loompa rolüyle yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Olivia Colman ve Jim Carter yer alıyor.

CinemaCon etkinliğine katılan ‘Barbie’ ekibi. Film, 21 Temmuz 2023’te sinemalarda olacak.

Ryan Gosling Ken enerjisini sonradan yakalamış

Barbie’nin oyuncu kadrosu ve yönetmeni Greta Gerwig etkinliğin konukları arasındaydı. Filmde Ken rolünü canlandıracak Ryan Gosling, Barbie’nin rengi pembe ruhuna uyarak filmin yönetmenin adının yazdığı bir tişörtle geceye katıldı. Oyuncu, çekim sürecine dair bilgiler de paylaştı. Gosling, boyunca canlandırdığı Ken karakterini bir noktaya kadar anlamamış. Ken enerjisinden  (Gosling’in karakteri için kullandığı bir kelime) şüphe etmiş. Ancak bu sırada yardımına Barbie rolünde Margor Robbie ve yönetmen Gerwig koşmuş, karakteri içinden çıkarmasına yardım etmiş.

Filmin mutfağından bir bilgi daha. Yönetmen Gerwig, Barbie’nin senaryosunu aynı zamanda eşi olan Noah Baumbach ile birlikte yazmıştı. İkili yazım süreci boyunca duygusal anlar yaşamışlar. Bu arada Baumbach kendini filme çok kaptırınca, Gerwig şakayla karışık “Geri çekil” uyarısını yapmayı ihmal etmemiş.

Gladyatör geri dönüyor: Russell Crowe ise rol almadığı için üzgünGladyatör geri dönüyor: Russell Crowe ise rol almadığı için üzgün

 

 

 



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.