Griner, tutsaklığı anlattı: Bir daha yurtdışına gitmem!

Rusya’da Mart 2022 ve Aralık 2022 arasında hapishanede kalan ve yıl sonunda serbest bırakılan basketbolcu Brittney Griner, Amerika’ya döndükten sonra ilk basın toplantısını düzenledi.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rusya'da 9 ay hapiste tutulan Brittney Griner, Amerika'da ilk basın toplantısını düzenledi.

32 yaşındaki basketbolcu Brittney Griner, Mart 2022’de Rusya’ya girmeye çalışırken gözaltına alındı. Haberlere göre Griner pasaport kontrol noktasında üstünde esrarla yakalandı. Griner, daha sonra bunun yanlışlıkla olduğunu söylese de hapse gönderilmiş, görülen dava sonucunda 9 yıl hapis cezası aldı. Griner, geçtiğimiz aralık ayında hükümlü takası sonucunda ülkesi Amerika’ya gitti. Griner, yeni WNBA sezonunda takımı Phoenix Mercury forması giymeye hazırlanırken bir basın toplantısı düzenledi. Griner “Zor zamanlara yabancı değilim, şimdiye değil önümdeki günlere odaklanıyorum” dedi. Griner konuşmasının başında hapiste olması durumunun gündemde kalmasını sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederek şunları söyledi: “Tüm sezon boyunca bizi ve tüm ligi baştan sona takip etmenizi istiyorum. Aynı ilgiyi görmek istiyorum çünkü güzel bir ligimiz var.”

Fenerbahçe'nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendiFenerbahçe’nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendi

Griner: İnsanları ayrıştırmak suç

Griner Riley Gaines ve Cumhuriyetçiler tarafından kadın sporlarını koruma adına atılan Title IX isimli adımın trans bireyleri dışladığını ifade etti. Griner, “Bence birilerini herhangi bir sebepten dolayı ayrıştırmak suç. Dolayısıyla yürürlüğe girmesi beklenen bu yasalar aleyhine konuşmak durumundayım” diye konuştu.

“Olimpiyatlar dışında ülke dışına çıkmam”

Griner, bir daha yurtdışında oynamak isteyip istemediğiyle alakalı soruya “Ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek haricinde bir daha okyanus ötesinde oynamayacağım. Eğer takıma seçilirsem Amerika’yı sadece ülkemi temsil etmek için terk ederim” dedi.

WNBA draftında sürpriz yokWNBA draftında sürpriz yok

Para için…

Griner, WNBA oyuncularının okyanus ötesinde kariyer sahibi olmalarının başlıca sebebinin ekonomik gerekçeler olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Birçoğumuzun orada oynama sebebi maddi fark. Oraya ailelerimize ve kendimize maddi destek sağlamak adına gidiyoruz. Umuyorum ki ligimiz büyümeye devam eder. Burada olan basın mensupları umarım ligimizi sezon boyunca haber yapmaya devam ederler. Ailelerimizi tatillerde bırakmak üzücü, uzaktayken her şeyi özlüyorsunuz.”

Griner, bu sezon takımından 165 bin 100 dolar kazanacak. WNBA’de hazırlık kampları 30 Nisan ve yeni sezon 19 Mayıs tarihinde başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.