Beklenen ifade geldi: E Jean Carroll, Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi

Gazeteci yazar E Jean Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki dava jüri önüne çıktı ve Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi. 90'lı yıllarda yaşanan olayı detaylarıyla aktaran Carroll adının karalandığını da söyleyerek tazminat talep etti.

Dünya 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gazeteci yazar Carroll, Trump'la yaşadığı olay sonrası herhangi bir duygusal ilişki yaşayamadığını ve itibarının zedelendiğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında New York’ta başlayan mahkemede ifade veren gazeteci yazar E Jean Carroll, Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Bu durum nedeniyle herhangi bir romantik ilişki yaşayamadığını, itibarının zedelendiğini belirten Carroll, Trump’ın kendi kitabında yalan söylemesi nedeniyle adının karalanmasını gerekçe göstererek tazminat talep etti.

Carroll, mahkemede, “Ben, Trump bana tecavüz ettiği, daha sonra da bunu yazdığım zaman böyle bir şey olmadığını söylediği için buradayım. O benim itibarımı paramparça etti. Hayatımı geri almaya çalışmak için buradayım” dedi. Trump, Carroll’ın ifadeleri için uydurmaca bir dolandırıcılık nitelemesini yapmıştı.

Mahkemede 1995’in sonu veya 1996’nın başı olarak hatırladığı ve New York Manhattan’daki Bergdorf Goodman mağazasında gerçekleşen olayı anlatan Carroll, Trump’ın bir mağazada denk geldiklerinde hediye seçmek için yardımını istediğini söyledi. Bir şapka veya çanta önerdiğini söyleyen yazar, bunun Trump’ın ilgisini çekmediğini, eski Başkan’ın kendisini iç çamaşır bölümüne yönlendirdiğini anlattı: “Onunla iç çamaşır bölümüne gitmekten memnundum, çok komik biriydi.”

Trump’ın kendisine tek parçalık bir giysi gösterdiğini ve denemesini tavsiye ettiğini, kendisinin de “Bu senin rengin, sen giy” yanıtını verdiğini aktardı. Trump’ın daha sonra soyunma odasına yöneldiğini, birlikte içeri girdiklerinde tecavüzün gerçekleştiğini söyleyen Carroll, şunları kaydetti: “Hemen kapıyı kapadı ve beni duvara doğru itti. Beni o kadar sert itti ki kafamı çarptım. Kafam çok karıştı. Kendimi kurtarmaya çalışınca beni tekrar duvara itti, yine kafamı vurdum. Onu itiyordum ve bir şey yapmamızı istemediğimizi açıkça gösteriyordum. O an hayattaki tek amacım o odadan çıkmaktı.”

İfadesinde gözyaşlarını tutamayan Carroll, Trump’tan kurtulamadığını ve tecavüze uğradığını söyledi.

Beklenen açıklamayı yaptı: Joe Biden 2024'te aday, rakibi yine Trump olabilirBeklenen açıklamayı yaptı: Joe Biden 2024’te aday, rakibi yine Trump olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.