İsmailağa Cemaati’nden seçimlerde Erdoğan’a destek

Adından sık sık söz ettiren İsmailağa Cemaati 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin tutumunu açıkladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediklerini duyurdu.

Siyaset 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen İsmailağa Cemaati seçimlere dair tutumunu açıkladı, destek vereceği cumhurbaşkanı adayını duyurdu. En yaygın tarikatlardan biri olan İsmailağa Cemaati, Millet İttifakı’nı hedef aldığı açıklamasında Cumhur İttifakı’nı desteklediklerini duyurdu.

Cumhur İttifakı’nın dini, milli, ahlaki değerlere sahip çıkmaya çalıştığı belirtilen açıklamada karşısındaki ittifakın ise bu değerleri geçmişten beri ayaklar altına aldığını söylendi. Ayrıca açıklamada “Nesli-aileyi yok etmeyi hedefleyen projelere ve birlik-beraberliğimizi tehdit eden teröre sahip çıkanların karşı ittifak şeklinde bir araya geldiği” ifadelerine de yer verildi.

“Ayrıca, dünyayı saran salgın hastalık, ardından sel felâketleri ve yıkıcı depremlerin maddî-manevî sonuçlarıyla beraber, günden güne artan küresel sorunlarla sürdürülebilir mücadele zarureti; güçlü, tecrübe ve istikrar sahibi bir idareyi gerekli kılmaktadır” denilen açıklamada “Bu düşüncelerle; istikrar ve tecrübenin başarıyı getirdiği inancıyla 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme yönündeki kararımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz” denildi.

Nesin Vakfı'nın 2 milyon TL'lik bağış parasına el konduNesin Vakfı’nın 2 milyon TL’lik bağış parasına el kondu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.