Sivas ellerinde kaptan Ferdi’nin şarkısı çalındı

Enner Valencia'nın hastanelik olduğu, İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart gördüğü zorlu Sivasspor deplasmanında kaptanlık bandını koluna geçiren Ferdi Kadıoğlu attığı iki golle takımını 3-1 galibiyete taşıdı. Sarı lacivertliler derbiyi rahat izleyecek.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ferdi'nin gecesinde Fener kazandı, Cimbom'la farkı 3'e indirdi.

Fenerbahçe, Galatasaray’ın Beşiktaş deplasmanına çıkacağı derbi haftasında Sivasspor’a konuk oldu. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta İstanbulspor’a karşı yaptığı hatayı yapmak istemiyor ve derbi öncesi rakibiyle puan farkını 3’e indirmek istiyordu. Maç öncesi dikkat çeken yegane gelişmeyse Luan Peres’in aylar sonra 11’e dönüşüydü.

Matematiksel olarak mümkün, peki ya geometrik olarak?Matematiksel olarak mümkün, peki ya geometrik olarak?

Kaptanlık bandı günün yıldızında duruldu…

Maçın henüz 5. dakikasında Enner Valencia ve Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural ceza alanı içinde çarpışarak yerde kaldılar. Valencia, pozisyonun ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekvadorlu yerini Diego Rossi’ye bıraktı. Maça kaptan olarak başlayan oyuncunun bandı İrfan Can Kahveci’ye geçti.

Valencia yerine oyuna dahil olan Diego Rossi, 22. dakikada kendi sürüklediği atağı yerden yaptığı vuruşla bitirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 45+1. dakikada ise İrfan Can Kahveci’nin ortasında arkadan gelip savunmanın arasına giren Ferdi Kadıoğlu farkı 2’ye çıkardı. Bu golden 4 dakika sonra İrfan Can, VAR incelemesinin ardından Samu Saiz’e yaptığı hareketten ötürü direkt kırmızı kart gördü. Ancak Fenerbahçe kırmızı kartın ardından 45+10’da geliştirdiği kontra atakta Arda Güler’le kaleyi yokladı, kaleciden dönen topu Ferdi Kadıoğlu tamamladı ve fark üçe çıktı. Ferdi, bu golden sonra kaptanlık bandını koluna geçirdi.

İkinci yarıya bir kişi fazla olmanın avantajıyla beraber daha atak başlayan ekip Sivasspor oldu. Sivas, ilk 60 dakika boyunca Fenerbahçe kalesine isabetli şut gönderemedi. Ancak 60’tan sonra iki tehlikeli pozisyon yaratan Sivas’a İrfan Can Eğribayat engel oldu.

Fenerbahçe’de Willian Arao 71. dakikada gördüğü sarı kartla Giresun deplasmanında cezalı duruma düştü. 76’da Caicedo Sivasspor adına maçın tek golünü attı ancak bu gol dönüşe yetmedi. Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrılarak Galatasaray’la olan puan farkını 3’e indirdi.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla beraber üst üste 5. deplasman galibiyetini aldı. Jorge Jesus, Zico döneminden sonra bu seriye ulaşan ilk Fenerbahçe teknik direktörü oldu.

Fenerbahçe-Galatasaray kavgası boyut atladı: FETÖ, köstebek, Bülent Ersoy...Fenerbahçe-Galatasaray kavgası boyut atladı: FETÖ, köstebek, Bülent Ersoy…

Valencia’dan iyi haber

Kafasına aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırılan Enner Valencia’nın tomografisi temiz çıktı. Fenerbahçeli oyuncular maç sonu açıklamalarında galibiyeti takım arkadaşlarına armağan etti. Valencia da İstanbul’a dönüş uçağında Fenerbahçe TV’ye şu açıklamalarda bulundu: “Kendimi iyi hisediyorum. Bugün 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Hastanede maçı izleyemedim ama golleri gördüm. 3 puan için çok mutluyuz. Ailemle de konuştum. İyi olduğumu biliyorlar.”

Jorge Jesus: Umarım hakem yönetimi derbi seviyesinde olur

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, Galatasaray’a odaklanmadıklarını ve kendi maçlarına baktıklarını bir kez daha vurguladı. Jesus, bugünkü derbiyle alakalı, “Galatasaray’ın arkasından geldiğimiz için tüm maçları kazanmalıyız. Derbide ne olacağına bakacağız. Beşiktaş – Galatasaray derbisinin seviyesini kaldıracak kapasitede bir hakem yönetimi olur umarım. Benim için önemli olan konu bu” dedi.

Damien Comolli’nin yüzü gülüyor.. Şampiyonluk geldiDamien Comolli’nin yüzü gülüyor.. Şampiyonluk geldi

Portekizli çalıştırıcı, 7 ay sonra sahalara dönen Luan Peres’e de değinerek, “7 ay sonra oynayan Luan Peres’i konuşmak istiyorum. Sanki 7 ay değil de 7 gündür oynamıyormuş gibiydi. İşte oyuncuların kalitesi bu tarz durumlarda ortaya çıkıyor. Bazı oyuncular için 7 ay uzak kalmak büyük bir problem olurken, bazı oyuncular için 7 gün gibi olabiliyor.” dedi. Peres, 15 Eylül 2022 tarihinde oynanan Rennes-Fenerbahçe mücadelesinde sakatlanmıştı.

Jesus, derbideki hakem yönetimini hakkında konuştu.

Maçın yıldızından 3 puan vurgusu

2 golle galibiyette büyük pay sahibi olan Ferdi Kadıoğlu maç sonunda şunları söyledi: “Öncelikle Enner Valencia hakkında konuşmak istiyorum. İyi olduğu için mutluyum. Zor bir maç oldu. Kırmızı kart sonrası zordu. Önemli olan 3 puandı; bu galibiyetle rakibimiz üstüne baskı kurmaktı. 2 gol attım ama ilk yarıda çok iyi oynamadım. Belirtmiş olduğum gibi, önemli olan 3 puandı.”

Ferdi 2 golü attı, oyunun durmasıyla kaptanlık bandını taktı.

Enner Valencia çıktıktan sonra yerine giren ve perdeyi açan golü atan Diego Rossi ise “Her şeyden önce Enner iyi olduğu için mutluyum. Maç bittikten sonra haberini aldık. Onun iyi olması bizi sevindirdi. O bizim için önemli biri. Bugünkü maç zor geçti. Maç boyunca çok savaştık. Tanrıya şükürler olsun ki bu galibiyette takımıma yardım ettim” diye konuştu.

Beşiktaş ve Galatasaray 352. derbide: Kilidi kıran zafere giderBeşiktaş ve Galatasaray 352. derbide: Kilidi kıran zafere gider

İkinci yarının başından yaptığı kurtarışlarla ön plana çıkan İrfan Can Eğribayat ise şunları söyledi: “Enner bizi çok korkuttu. Şu an durumu iyiymiş. Çok şükür. İlk sevindirici haber buydu. Ferdi 2 gol attı, ilk golü çok güzeldi. Diego Rossi gol attı.  Böyle zor deplasmanlarda gol atmak çok önemli. Deplasmanda gol atmakta sorunu yaşıyorduk, özellikle ilk yarılarda. Bu sefer ilk yarıdan 3 gol bulduk. İkinci yarıya biraz daha rahat çıktık. 10 kişi olduğumuz için biraz daha geride beklemek gerekiyordu. Biz takım olarak elimizden geleni yaptık. Keşke o golü de yemeseydik. Bir yere kadar dayanabiliyorsun. Sivasspor diri bir takım. Elimizden geleni yaptık. İnşallah böyle devam edeceğiz, sonuna kadar savaşacağız.”

Fenerbahçe, Pire'den 'dev' bir galibiyet çıkardıFenerbahçe, Pire’den ‘dev’ bir galibiyet çıkardı

Peres: “Bu kadar ağır ve uzun bir sakatlık yaşamadım…”

7 ay sonra sahalara dönen Luan Peres ise şöyle konuştu: “7 ay aradan sonra döndüğüm için mutluyum. Kariyerimde bu kadar ağır ve uzun bir sakatlık yaşamadım. Tanrıya şükürler olsun ki iyileştim ve geri döndüm. Umarım Fenerbahçe için oynayacağım birçok maçın ilki olur. Kazandığımız için çok mutluyum. Çünkü, şampiyonluk yarışında kazanmamız çok önemliydi.”

Peres, şampiyonluk yarışıyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: “Biz hala şampiyonluk yarışının içindeyiz. Sonuna kadar inanmaya devam edeceğiz. Çünkü, Türkiye’nin en büyük kulübünde oynuyoruz. Her maçımızı kazanmamız gerekiyor. Biz üzerimize düşeni yapıp kazandık. Beşiktaş – Galatasaray derbisi ne olur, bilmiyorum. O durum bize bağlı değil. Bize bağlı olan şey oynadığımız her maçı kazanmak.”

Ali Şansalan savaşı tam gaz sürüyor: Pusu kültürü, kalemşorler, troller...Ali Şansalan savaşı tam gaz sürüyor: Pusu kültürü, kalemşorler, troller…

Çalımbay’dan kalecisine sitem

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise kalecisi Ali Şaşal Vural’ın oyundan çıkmak istememesi konusunda şikayetçiydi. Çalımbay şunları söyledi: “Valencia’nın sakatlandığı pozisyonda Ali Şaşal da sakatlandı. Çıkması lazım, çıkmıyor. Ağrılı ağrılı oynuyor. Devre arasında ayağım kötü diyor, çıkıyor. Profesyonelce davranıp çıkması gerekiyor. Biz de kaleciyi alalım, sağlam kaleciyle duralım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.