Ali Şansalan savaşı tam gaz sürüyor: Pusu kültürü, kalemşorler, troller…

Beşiktaş - Galatasaray derbisi hakeminin Ali Şansalan olmasından sonra Fenerbahçe açıklama yayınladı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek TFF'ye gitti. Son hamle ise siyah beyazlılardan geldi: Hakemi değiştirin

Spor 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş - Galatasaray maçını yönetecek Ali Şansalan şimdiden derbinin en konuşulan ismi oldu.

Beşiktaş – Galatasaray derbisinden önce tansiyon yükseliyor. Hakem atamasından önce bazı sosyal medya hesaplarından başlayan kavga giderek büyüdü. Önce Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin derbiye hakem Ali Şansalan’ı istediğine dair haberler yayınlandı. Siyah beyazlılar, yaptıkları açıklamayla bu iddiayı reddetti ve atamanın sanal zekanın yapıldığını hatırlattı.

Üç büyüklerin Ali Şansalan muharebesi!Üç büyüklerin Ali Şansalan muharebesi!

TFF tarafından Ali Şansalan’ın gerçekten derbiye atanmasından sonra sanal dünyada ikinci saldırı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a geldi. Ali Şansalan’ı Koç’un ‘özel’ olarak istediğine dair haberler yayınlandı. Fenerbahçe açıklama yaparak bunu yalanladı. Sarı lacivertliler, geçen sezon oynanan ve 3-1 Trabzonspor’un galibiyetiyle biten maçta Ali Şansalan ile yaşadıkları sorunu hatırlattı. Söz konusu maçta Kim Min Jae’yi 20. dakika tartışmalı iki kartla oyundan atan Ali Şansalan için Alı Koç ‘Ali maç alan’ ifadesi kullanmıştı.
Bu gelişmeler yaşanırken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Türkiye Futbol Federasyonu’na giderek hakem ataması konusunda tepki gösterdiği iddiası basına yansıdı.

Beşiktaş’tan bir açıklama daha: Kalemşorler, troller…

Dursun Özbek’in ziyaretinden sonra Beşiktaş’tan yeni bir açıklama geldi. “Türk Futboluna Pusu Kültürünü Getirenlere Geçit Yok” başlığıyla yapılan açıklamada “Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasındaki rakibimiz Galatasaray’ın, medyadaki kalemşorlerinin ve sosyal medyadaki trollerinin aldıkları talimat sonrası planlı olarak aynı anda başlattıkları algı operasyonunda dozu her geçen gün artırdıklarını dikkatle takip etmekteyiz” denildi.

Önce sanal dünya sonra sanal zeka atadı: Derbinin hakemi Ali Şansalan!Önce sanal dünya sonra sanal zeka atadı: Derbinin hakemi Ali Şansalan!

Açıklama şöyle devam etti: “Ahmet Nur Çebi’nin derbiye Ali Şansalan’ın atanmasını istediği şeklinde aslı astarı olmayan bir iddiayı ortaya atmak suretiyle kirli kumpasın fitilini ateşleyenler, bu kez yapay zeka marifetiyle müsabakanın hakemi ilan edilen Ali Şansalan’ı baskı altına almaya çalışarak sahneledikleri kirli oyunda ikinci perdeyi açmışlardır. Hakem Ali Şansalan’ın başta Galatasaray cenahı olmak üzere son olarak onlara eklemlenen Fenerbahçe cephesinden günlerdir kendisi hakkında yapılan spekülasyonlardan olumsuz etkilenmiş bir halde sahaya çıkacağı düşüncesindeyiz. Bu düşünceden hareketle, adil bir yönetim tarzı ile bilinen Ali Şansalan’ın zirve mücadelesinde büyük önem taşıyan maçta adaleti sağlıklı tesis edebilecek akılla bir yönetim sergileyip sergileyemeyeceği konusunda endişe duymaktayız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.