Beşiktaş derbide ‘düğün’ yaptı, Fenerbahçe sevince katıldı

Geçen hafta içinde Umut Meraş'ın düğününde bir araya gelen Beşiktaş futbolcuları 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Galatasaray'ı 3-1 yenmeyi başardı. Bu sonuçla lider Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki puan farkı 3'e düştü.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş, Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da devirdi.

Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanından 3 puanla ayrılıp, lider Galatasaray’ın Beşiktaş karşısında alacağı sonucu beklemeye başladı. Şenol Güneş yönetiminde çıkış yakalayan Kara Kartal’ın amacı, geçen hafta Karagümrük’le berabere kalan Galatasaray’a karşı ilk yarıdaki 2-1’lik maçın rövanşını almaktı. Okan Buruk ve öğrencileri, 7 maçtır kazanamadıkları Vodafone Park’taki olumsuz seriyi bozmak ve şampiyonluk yolundaki dev adımı atmak için sahaya çıktı.

‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?

Maçın başında iki takım da birbirini tartıp risk almazken Beşiktaş’ın atağa çıkarken yaptığı top kayıpları, Galatasaray’ın oyuna hakim olmasını sağladı. Özellikle 15. dakikadan sonra topa hakimiyetini artıran sarı-kırmızılılar, 20. dakikada derbilerin ve büyük maçların golcüsü Mauro Icardi yine sahneye çıktı. Bu şut, Galatasaray’ın devre boyunca attığı tek şut olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray Arjantinlinin golüyle öne geçtikten sonra ev sahibi baskısını artırdı. Galatasaray kalesini daha sık zorlayan Beşiktaş, 35. dakikadaki kornerde Roman Saiss’in yaptığı kafa vuruşuyla skoru eşitledi. İlk yarı 1-1 bitti.

Tecrübeli savunmacı Saiss maça dengeyi getiren golü attı.

İkinci yarının başında yine dengeli bir oyun vardı. Dengeyi bozan Galatasaray’daki bireysel hata oldu. Sergio Oliveira, kendi ceza alanı önünde topu kontrol edip arkasını dönmek isterken Amir Hadziahmetovic baskıya geldi ve topu kazandı. Hadziahmetovic, karşı karşıya pozisyonda fırsatı kaçırmadı ve Beşiktaş’ı öne geçirdi.

Hatırla Beşiktaş!Hatırla Beşiktaş!

Yapılan oyuncu değişiklikleriyle beraber dinamizm kazanan ve gole ihtiyaç duyan Galatasaray ataklarını yoğunlaştırdı. Beşiktaş savunması, sarı-kırmızılılara duvar oldu. Galatasaray’ın beraberlik denemeleri sonuç vermedi. 90+3’te ise günün sessiz ismi Vincent Aboubakar sahneye çıktı ve ceza alanı içinde çarprazdan yaptığı enfes vuruşla topu ağlara göndererek maçın sonucunu belirledi. Abou, Galatasaray’a karşı kariyerindeki ilk golü attı.

Beşiktaş ligde üst üste 3. galibiyetini aldı ve puanını 65’e yükseltti. Galatasaray ise son iki haftada aldığı bir mağlubiyet bir beraberlikle 70 puanda kaldı.

Şenol Güneş: Baktım Okan Buruk gerginlik yapacak uzaklaştım

Maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, “Çok istekliydik. Çıkarken çok top kaybı yaptık. İlk dakikalarda düşündüğümüz oyunu oynayamadık. Rakip de bir hata yapmadı. Bir hatamız, bir şut ve bir gol oldu. Ondan başka şutları yok zaten. Galatasaray’ı yendik, moralimiz düzeldi. Allah, bizi mahcup etmedi. Söylemiştim size. Beşiktaş olarak karanlıktan aydınlığa çıkmamız gerekiyordu. Işık görünüyor ama yeterli değil. Nereye gideceğimizi belirleyeceğiz” dedi.

Okan Buruk’la kenarda geçen diyalogları hakkında da konuşan Güneş, “Okan Buruk’u severim ama her maç kenarda kendini kaybediyor. Yanına gittim ‘Sakin ol’ dedim. O da bana ‘Sen de çizgiyi terk ettin’ dedi. Çizgiyi niye terk ettim, gelip sana yardımcı olmak için.Baktım devam ettirdiler. Anladım ki bir gerginlik yapacak, uzaklaştım oradan.” şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, “Allah bizi bugün Beşiktaş taraftarlarına karşı mahcup etmedi. Onların duygusu, onların coşkusu. Çok güzeldi” dedi.

Okan Buruk: İlk golden önce Torreira’ya faul var

Son iki haftada oynadığı maçlarda 5 puan bırakan ve en yakın rakibi Fenerbahçe’yle aralarındaki puan farkı 3’e düşen Galatasaray’da Okan Buruk, “Oyuncuların, benim ve camiamızın kafası dik olacak ve sonraya hazırlanacağız. Galatasaray bu süreçlerden hep kafası dik çıkmıştır. Kafamızı kaldırıp şampiyonluğumuzu almak için elimizden geleni yine yapacağız. Taraftarımız hiç merak etmesinler, bu senenin şampiyonu Galatasaray olacak” dedi. Buruk ayrıca hakem kararlarına itiraz edip, “Beşiktaş’ın ilk golünden önce Torreira’ya faul vardı” diye konuştu.

“Baskı bizim üzerimizde değil”

Basın toplantısında Beşiktaş’ın 4 aksiyondan 3 gol çıkardığını ve gollerin hiçbirinin plan dahilinde gelmediğini belirten Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Sivas deplasmanında aldığı sonucun kendilerini etkilemediğini açıkladı. Buruk, şöyle konuştu: “4 maçı kazanacağız ve şampiyon olacağız. Fenerbahçe’yi 3-0 yendik, ikili averajda da öndeyiz. Üzerinde baskı olan takım biz değiliz, bunun altını çiziyorum. Galatasaray girdiği şampiyonluk yarışlarının çok büyük kısmını kazandı.”

Okan Buruk, şampiyonluktan emin.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ: Bu lig adaletli değil

Galatasaray zaferi sonrası kameraların karşısına geçen Emre Kocadağ, Hatayspor ve Gaziantep FK’nın oynadığı maçların geçerli sayılmamasıyla alakalı durumu UEFA’ya taşıyacaklarını vurgulayarak, “Beşiktaş’ı yarışın dışına itmek isteyenlere, en güzel cevabı sahada verdik. Bu lig adaletli değil! Biz hiçbir zaman ‘Elimizde belge var, önce konuşuruz, sonra konuşuruz’ yapmadık. Süper Lig için UEFA’ya ya da neresi olursa başvuracağız. Bu konu cebimizde, unutmadık. Ligden çekilen takımların maçlarında 3 puan adil değil! Bunu bir kez daha gördük. Rakiplerimizin deplasman performansları da ortada. Gerekeni yapacağız” dedi. Kocadağ, iki derbiyi de farklı kazanarak ikili averajı kazanan Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışı içinde olduğunu kanıtladıklarını belirtti.

Beşiktaş’ın maç sonrası yaptığı paylaşım:

Salih Uçan: Hissiyat çok iyi. Soyunma odası, gırgır şamata

Maçta başarılı performans sergileyen isimlerden Beşiktaş orta sahası Salih Uçan “Hissiyat çok iyi. Soyunma odas, gırgır şamata. Zor maçtı, Galatasaray şampiyonluğa oynuyor. Puan olarak gerideyiz. Maçları tırmalıyoruz, istiyoruz. Sadece Trabzon deplasmanında o güne özel kötüydük. Son maçlarda hep bir tık daha iyi, hep bir tık daha iyi. Ligin bizim adımıza son büyük maçında taraftarımızı mutlu etmek istiyorduk. İlk 15-20 dakika dışında her saniye herkes çok iyi mücadele etti. Sonucunda çok keyifli bir maç oldu” dedi.

Beşiktaş’ı öne geçiren golün sahibi Amir Hadziahmetovic ise şunları söyledi: “Rakibimiz baskı altına aldı maçın başında. Bu anlarda sakin kaldık. Hata yaptıktan sonra sakinliğimizi kaybetmedik. 30-35’ten sonra kontrolü aldık ve skor geldi.”

Maçın yıldızlarından Gedson Fernandes ise “Kaybedilmiş bir şey yok. Biliyoruz biz biraz daha gerideyiz ama maçlarımıza bakacağız.” diye konuştu.  Galatasaray’a karşı gol orucunu sonlandıran Aboubakar ise şunları söyledi: “Galatasaray’a karşı golüm yoktu. Maçtan önce kendime ‘Bugün çıkıp gol atmalısın’ demiştim. Çıktım ve golümü attım. En önemlisi ise 3 puan.”

Aboubakar, Süper Lig kariyerinde Galatasaray’a ilk golünü attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.